Kolekcje sprzętowe forumowiczów
- Peliks
- Gramofon: Składak
Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów
Gyro gratki
teraz jeszcze SPU i jesteś "w domu".
Pozdrawiam. Marek.
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD La Hiraga Entre Hegel H300 MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Grace F-8L Goldbug Medusa Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Grace F-8L Goldbug Medusa Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
-
gyro4841
- Gramofon: Saba PSP 910
Dziękuję wszystkim za "ciepłe słowa".
Co się tyczy platformy ta jest sklejka 15 albo 14 mm przykręcona na dwie śruby M6. Na razie nie zauważyłem większych wibracji.
Ale żeby nie było, że wszystko tak łatwo poszło to... to strach się przyznać do tego... myślałem że szału dostanę jak ustawiałem równowagę ramienia. Byłem przyzwyczajony do przesuwania przeciwwagi po rurce (tak jak jest w SME 3009) i szlak mnie chciał trafić, aż do momentu odkrycia tej radełkowej śruby na końcu ramienia ... i życie stało się proste, a ustawienie równowagi było bajecznie proste - kręcisz a tu samo się przesuwa
.
Co do dalszych planów... Czas pokaże. Na razie mam kilka wkładek MM do testów.
Po mału spełniłem swoje marzenia - choć do końca ich jeszcze daleka droga, ale zawsze po kroku do przodu
Co się tyczy platformy ta jest sklejka 15 albo 14 mm przykręcona na dwie śruby M6. Na razie nie zauważyłem większych wibracji.
Ale żeby nie było, że wszystko tak łatwo poszło to... to strach się przyznać do tego... myślałem że szału dostanę jak ustawiałem równowagę ramienia. Byłem przyzwyczajony do przesuwania przeciwwagi po rurce (tak jak jest w SME 3009) i szlak mnie chciał trafić, aż do momentu odkrycia tej radełkowej śruby na końcu ramienia ... i życie stało się proste, a ustawienie równowagi było bajecznie proste - kręcisz a tu samo się przesuwa
Co do dalszych planów... Czas pokaże. Na razie mam kilka wkładek MM do testów.
Po mału spełniłem swoje marzenia - choć do końca ich jeszcze daleka droga, ale zawsze po kroku do przodu
-
Marcinus
- Charwel
- Gramofon: Pioneer PL-70
-
gyro4841
-
Marcinus
Wkładka wygląda ok, ale sama kolumna ramienia jest wysunięta z podstawy prawie na max. Sprawdzałeś podstawę poziomicą? Jeśli masz przechylone ramię w podstawie, to może być też przyczyną, ze tak wysoko musiałeś wysunąć.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jak już znajdziesz chwilę to może napisz gdzieś jak gra Tobie ta Nagaoka JT-80BL, bo chyba jeszcze nikt na forum się na ich temat od strony użytkowej nie wypowiedział.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
gyro4841
Teraz uświadomiłem sobie jakie błędy popełniłem tj.
- zawsze i wszędzie mocowanie płyty jest na trzy lub cztery wkręty, a nigdy na dwa i to w linii prostej (istniej ryzyko dociągnięcia śrub za bardzo i stracenie poziomu)
- przy mocowaniu takim jak moim istnieje ryzyko że mocowanie ramienia nie będzie równolegle z talerzem. Drugie ramię, które mam zawsze będzie równolegle do talerza bo jest na tej samej konstrukcji dokręcone.
- podstawa ramienia SME też ma małe gumki które niby jak za bardzo się dokręci to... Niby nic ale przy tej długości ramienia to....
- oczywiście usterki są do wyeliminowania i usunięcia.
Jeszcze raz dziękuję za podpowiedz.
Wojtek...
Gratuluję oka. Wkładka zakupiona już jakiś czas temu.
Co się tyczy pytania... To najtrudniejsze pytanie jakie możesz zadać, gdyż nie wiem co napisać. Jedynie co mogę o tym powiedzieć Ci że "gościu", która mi sprzedawał owa wkładkę "poszedł" w Sumiko Moonston. On był zauroczony tamtą wkładka, gdyż posiadał już kilka z "tamtej stajni tj. sumiko"
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Wkładka wygląda jakoś dziwnie siedzieć w koszyku i na oko SRA jest ustawiony przez to w przeciwną. Tył wkładki wygląda jak by był niżej niż przód, jakaś podkładka czy dziwne przykręcenie?
To może też być kwestia perspektywy zdjęcia.
Swoją drogą pierwszy raz widzę ten trapezowaty headshell, wygląda jak do kompletu zrobiony do tej wkładki.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Latro
- Gramofon: Technics SL1300
Było tanio i blisko
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
-
grzehu82
Fajny klocek, jaka regulacja na słuchawki
A CD-Ry czyta?
Creative E-MU 0204 || Rotel RA-12 || Heco P3302 || Superlux HD 681 ||AKG K551
Onkyo C-7030 || Onkyo TX-8020|| Grundig Box 353 ||Yamaha R-S700|| Yamaha RX-E410 || Saba Box C450
Onkyo C-7030 || Onkyo TX-8020|| Grundig Box 353 ||Yamaha R-S700|| Yamaha RX-E410 || Saba Box C450
-
Latro
Nie wiem, nie używam
trochę szwankuje tzn gdy sie poruszy to charczy i jeden kanał zanika, ale wystarczy lekko ruszyć i gra.
Wyświetlacz rodem z lat 70tych. W Grundigu jest dużo lepszy.
Napęd to chyba cdm2 bo pięknie chodzi, a wszystkie cdm4, które mam w Technicsie, Philipsie, Grundigu i w cd Marantza to przy nim zwykłe głośne i powolne traktory.
Dzięki
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
- amrowek
ale tak trochę do Grundiga podobny..
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
-
Latro
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów