Piwo
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Re: Piwo
Ależ ja nie neguję smaku, znam takowe i przy upale zdarza mi się pić, zwłaszcza "zerówki" owocowe - nie ze względu "bo jadę, a to nie ma procentów", ale upał i południowa pora, jakoś mi nie pasują do alkoholu. Tylko chodzi mi o samo nazewnictwo.
Jest tyle odmian piwa, o tak bogatym wachlarzu smaków, że człowiekowi życia nie starczy by je spróbować. Zwłaszcza że spora część traci sporo w procesie utrwalania i transportu.
Tak samo jak trudno mi nazwać piwami niektóre "lokalne piwa kraftowe" o szumnie brzmiących nazwach i elaboratach wypisywanych na etykietach, a w rzeczywistości produkowanych z koncentratu granulowanego, poprzez zalanie wodą, podgrzanie i po filtracji, rozlanie do butelek. gdzie pilzner czy marcowe robione jest w reżimie temperaturowym ponad 20 stopni, bo po co chłodzić, a i szybciej "się zrobi" i sprzedawane jest po tygodniu od pierwszego zalania...
Nie będę tutaj pisał o markach czy browarach, bo nie o to chodzi by przenosić dyskusję na te poziomy, po prostu podpowiadam żeby, pijąc jakies piwo, nawet w internecie poczytać o danym rodzaju, czy nam się zgadza z tym, co trzymamy w ręku.
Jest tyle odmian piwa, o tak bogatym wachlarzu smaków, że człowiekowi życia nie starczy by je spróbować. Zwłaszcza że spora część traci sporo w procesie utrwalania i transportu.
Tak samo jak trudno mi nazwać piwami niektóre "lokalne piwa kraftowe" o szumnie brzmiących nazwach i elaboratach wypisywanych na etykietach, a w rzeczywistości produkowanych z koncentratu granulowanego, poprzez zalanie wodą, podgrzanie i po filtracji, rozlanie do butelek. gdzie pilzner czy marcowe robione jest w reżimie temperaturowym ponad 20 stopni, bo po co chłodzić, a i szybciej "się zrobi" i sprzedawane jest po tygodniu od pierwszego zalania...
Nie będę tutaj pisał o markach czy browarach, bo nie o to chodzi by przenosić dyskusję na te poziomy, po prostu podpowiadam żeby, pijąc jakies piwo, nawet w internecie poczytać o danym rodzaju, czy nam się zgadza z tym, co trzymamy w ręku.
- SimonTemplar
- daru0105
Re: Piwo
Zapraszam.
A szczególnie z okazji rocznicy wydarzeń Radom 76, 19 czerwca na stadionie zagra Jean-Michel Jarre
Bilety oczywiście kupione
Więc i piwko dobre i raj dla ucha bedzie.
A tyczasem obok mnie w hali, taką łomżę kupiłem.
Często, w rejonach od stolicy w górę kupuje taką baryłkę od Łomży, ale brązowa butelka z szarą etykietą. Świetne małe piwko na szybko.
A tu też nawet niezła trochę bardziej lekka, ale za to 6 %-owa
Micro Seiki DD-8, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt: