Malinka + DAC
- amrowek
Re: Malinka + DAC
@kukiz
wrzuc foty jak ci to wyszło od jakiegoś czasu się przymierzam do maliny ale.....strach mi nie pozwala. Zastanawiam sie na Pi4B (chyba cos takiego jest) i żeby radio internetowe z tego zrobić znaczy się tuner
wrzuc foty jak ci to wyszło od jakiegoś czasu się przymierzam do maliny ale.....strach mi nie pozwala. Zastanawiam sie na Pi4B (chyba cos takiego jest) i żeby radio internetowe z tego zrobić znaczy się tuner
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- Bastech
- Gramofon: Technics SL-D3
A czego konkretnie się boisz?
Technics SL-D3 | Onkyo A-8650 | Nikko NA-990 | RPi 4 + PiFi DAC+ | Quadral Tribun 120
Wzmacniacz słuchawkowy DIY hybryda ECC88 + MOSFET-y| Kilka magnetofonów CC i R2R
Wzmacniacz słuchawkowy DIY hybryda ECC88 + MOSFET-y| Kilka magnetofonów CC i R2R
- amrowek
oprogramowania najbardziej
chce ja zrobic z ekranem dotykowym
chce ja zrobic z ekranem dotykowym
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- kukiz 30
Ja szukałem kompletu z wgranym oprogramowaniem. Poszedłem na łatwiznę Powoli zagłębiam się w czeluściach cyfry. Jak ja sobie poradziłem to i ty dasz radę. Trochę ten linux przeraża ale jak się chce to można. Dużo jest w internecie jak wszystko zmontować wgrać itp. Zawsze to nowe doświadczenia i człowiek się czegoś może nauczy. Też miałem obawy
Mission Cyrus One, Luxman L405,Sony PS-X6,DAC by Martynka, Infinity RS-4000.
- kukiz 30
Wszystko jest w necie od podstaw
- Bastech
- Gramofon: Technics SL-D3
Wydaje mi się, że ekrany z dotykiem na interfejsie DSI są obsługiwane przez system operacyjny ale nie podłączałem tego więc mogę się mylić. Ja mam do RPi podłączony wyświetlacz OLED po i2c i coś tam widać.
Nie ma strachu na forach są opisy więc do boju.
Technics SL-D3 | Onkyo A-8650 | Nikko NA-990 | RPi 4 + PiFi DAC+ | Quadral Tribun 120
- kukiz 30
Problem rozwiązany. Złe hasło. Przy okazji zakupiłem zasilacz liniowy Tomanka jeszcze po starej cenie. Dźwięk się uspokoił. Góra już nie taka natarczywa. Może nie są to jakieś kolosalne różnice ale brzmi to naprawdę już dobrze. Pozostało tylko słuchaćkukiz 30 pisze: ↑29 gru 2021, 13:04Nie wiem dlaczego ale nie mogę jeszcze się zalogować do apki raspcontroll. Wszystko znalazł tylko co z tym hasłem Co wpisuje swoje, czy raspberry to brak połączenia. Próbowałem przez Putty z kompa wszystko fajnie do momentu wpisania hasła. Hasło złe. Ale chyba sobie odpuszczę Bo jeszcze coś zepsuje. Pozostaje słuchać muzyki i nie wnikanie w to. DZIĘKUJĘ jeszcze raz za pomoc
- kukiz 30
Dalsza część modyfikacji. Zmiana z hifiberry Dac+Pro na Tone Board Khadas. Muszę przyznać że świetnie brzmiąca karta dźwiękowa. Większa dynamika, przejrzystość, detal. Ja głuchy ale różnica znaczna. Polecam.