Zapytałem czy jeżeli wyda mi polecenie uzbrojony policjant łamiąc prawo, to mam trzymać mordę w kubeł, wykonywać polecenia i nie kozakować (odzywać się)?
Atak Usa na Wenezuelę
-
syko
- Gramofon: Dual 510
Re: Atak Usa na Wenezuelę
Mówi się tu o uzbrojonym policjancie, a nie bandycie, chociaż wielu z nich na pewno jest większymi lub mniejszymi bandytami.
Zapytałem czy jeżeli wyda mi polecenie uzbrojony policjant łamiąc prawo, to mam trzymać mordę w kubeł, wykonywać polecenia i nie kozakować (odzywać się)?
Sony PS 3750, JVC Z-1S, Sansui AU-417, Philips 22RH427
http://radio.garden/visit/evanston-il/9jjzCYJU
- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990
I?syko pisze: ↑wczoraj, 17:57Mówi się tu o uzbrojonym policjancie, a nie bandycie, chociaż wielu z nich na pewno jest większymi lub mniejszymi bandytami.![]()
- Peter007
- Gramofon: Dual 721
Skoro masz świadomość, że nawet w mundurach mogą być bandyci to chyba odpowiedź na Twoje pytanie jest oczywista. Warto zginąć nawet mając rację? To tak jak z tym pierwszeństwem pieszych. Na cmentarzach jest sporo tych którzy mieli pierwszeństwo. Po prostu powinien wygrać zdrowy rozsądek. Krew mnie zalewa przy oglądaniu filmików w sieci jak to małolaty nagrywają jak ich ziomeczek rżnie kozaka przy policji i drze się prosto w twarz a jak policja wyjmie pały to lament. Po obu stronach są ludzie i po obu stronach ktoś powie DOŚĆ. Obywatele mają nie tylko prawa ale i obowiązki. U nas policja jest zła bo nie może przewidzieć że "inżynier" czy Ukrainiec zrobi coś złego, jest też zła jeśli pogoni kiboli demolujących miasto. Chyba w myśl zasady że jestem u siebie to mogę wszystko. Prawo jest tylko dla przybyszów. Wybieramy sobie kiedy i co powinni robić a kiedy mają się od nas odpier.....
- Dario Antonio
- Gramofon: Akai AP-100c
Nie była. Była "aktywistką" świadomą i utrudniała pracę agentów ICE, uzbrojona w gwizdek. Aktywiści w USA powszechnie używają
gwizdków jako narzędzia ostrzegania przed agentami ICE podczas nalotów i operacji deportacyjnych. Gwizdki stały się symbolem i praktycznym instrumentem "oporu" w wielu amerykańskich miastach.
Agent trochę przesadził, za utrudnianie zatrzymania zafundował kobiecie egzekucję. Strzał w szybę i dwa przez otwarte okno w głowę(z boku samochodu, czuł zagrożenie?), to dziwnie wygląda jak na samoobronę.
Najbardziej boję się whisky, bo po niej, nie boję się niczego . 
-
syko
- Gramofon: Dual 510
Twierdzisz że rację ma ten kto ma broń i pałę? Czyli "Prawo Dzungli", silniejszy zawsze ma rację? Tak to odebrałem.Peter007 pisze: ↑wczoraj, 18:50Skoro masz świadomość, że nawet w mundurach mogą być bandyci to chyba odpowiedź na Twoje pytanie jest oczywista. Warto zginąć nawet mając rację? To tak jak z tym pierwszeństwem pieszych. Na cmentarzach jest sporo tych którzy mieli pierwszeństwo. Po prostu powinien wygrać zdrowy rozsądek. Krew mnie zalewa przy oglądaniu filmików w sieci jak to małolaty nagrywają jak ich ziomeczek rżnie kozaka przy policji i drze się prosto w twarz a jak policja wyjmie pały to lament. Po obu stronach są ludzie i po obu stronach ktoś powie DOŚĆ. Obywatele mają nie tylko prawa ale i obowiązki. U nas policja jest zła bo nie może przewidzieć że "inżynier" czy Ukrainiec zrobi coś złego, jest też zła jeśli pogoni kiboli demolujących miasto. Chyba w myśl zasady że jestem u siebie to mogę wszystko. Prawo jest tylko dla przybyszów. Wybieramy sobie kiedy i co powinni robić a kiedy mają się od nas odpier.....
Bronisz te formacje tak jakbyś dla nich pracował lub miał kogoś w rodzinie.
Tak- obywatel ma swoje prawa, lecz funkcjonariusze PP nagminnie je łamią, udowadniając tym że tak na prawdę to niestety nie stoją po stronie obywateli i przeciwstawianie się tym praktykom oraz mówienie o tym głośno nie nazwał bym "kozakowaniem" tylko uświadamianiem. Pomijam prowokacje i temu podobne, bo to nie o to chodzi żeby z przekory być zawsze przeciw.
Lepiej powiedzcie tam w Wenezueli sie dzieje?
Sony PS 3750, JVC Z-1S, Sansui AU-417, Philips 22RH427
- Peter007
- Gramofon: Dual 721
Źle odbierasz moje słowa. Wyraźnie napisałem że nie ma sensu ginąć ze świadomością że miało się rację. Nie warto! Pisałem o rozsądku a nie o obronie kogokolwiek. Ani tam nie pracuję ani nikogo bliskiego tam nie mam, więc to tylko Twoja wyobraznia. Po prostu życie jest ważniejsze od racji. Trump będzie przyklaskiwał takim reakcjom i to też obywatele powinni mieć z tyłu głowy, że funkcjonariusze nabiorą tego przekonania, że są wyżej w hierarchii. U nas było podobnie. Ponad prawem. Tyle!