Wojtek pisze: ↑18 maja 2023, 13:00
Jak PiS obejmowało władzę to też nie było tak "hop siup" więc nie bardzo rozumiem oczekiwań.
Chyba żartujesz. w ciągu pierwszego roku panowania przejął władzę absolutną (poza resztkami sądowniczej), w połowie swojej kadencji istotnie i zauważalnie obniżył skuteczność działania administracji państwowej przechodząc na wirtualne statystyki i kreatywną księgowość sukcesów...
Biorąc jednak pod uwagę jak bardzo wszystkim "polityka nie przeszkadza" bo mają "własne podwórko"
Jeśli pijesz do mnie, to proszę czytaj i cytuj w kontekście całego mojego fragmentu - czyli - polityka nie jest dla mnie powodem do wyjazdu.
to chyba jakiś event skali bankructwa kraju czy hiperinflacji będzie pierw potrzebny żeby to poszło w tym kierunku.
Znaczy w kierunku rewolucji?
No cóż, musiały by znowu podrożec schabowe w stołówce zakładowej, jeśli wiesz o czym piszę...
Ładna pogoda, piwerko w rękę, kiełbaska na grillu, żyć nie umierać

Trafnie podsumowałeś mechanizm utrzymania się pisuarów przy władzy.
Osobiście wolę kiełbaskę z ogniska, dobre morawskie wino (niekoniecznie do tej kiełbaski), zaś pogoda obecnie mnie wqw...a bo jak jest ładna, siedze w robocie, jak mam wolne i mogę wyskoczyć na ryby - pada

Zaś co do polityki, na wybory pójdę, znajomym, jak głupoty oplatają, nie przytakuję. Kosy na sztorc obsadzać na razie nie zamierzam i do tego nie namawiam.