Życie w czasach zarazy

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tarkus

Re: Życie w czasach zarazy

Post autor: Tarkus »

Felix1988 pisze:
09 kwie 2020, 08:53
RadTang pisze:
08 kwie 2020, 22:17
Kolejna dostawa płyt. :) I niestety rozczarowanie... :(
Wiążesz to w jakiś sposób z koronawirusem? :lol:
Chciałbym zauważyć, że wiąże się to w jakiś sposób z życiem w czasie zarazy, a to ono jest tematem wątku, niekoniecznie sama zaraza! :P
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.

Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
Felix1988

Post autor: Felix1988 »

Tarkus pisze:
09 kwie 2020, 13:10
Chciałbym zauważyć, że wiąże się to w jakiś sposób z życiem w czasie zarazy, a to ono jest tematem wątku, niekoniecznie sama zaraza! :P
Co ma rozczarowanie stanem płyt do pandemii koronawirusa? Nie widzę związku i chyba nie tylko ja ;)
staran

Post autor: staran »

Felix1988 pisze:
10 kwie 2020, 09:01
Tarkus pisze:
09 kwie 2020, 13:10
Co ma rozczarowanie stanem płyt do pandemii koronawirusa? Nie widzę związku i chyba nie tylko ja ;)
Koronawirus jest świeży,jego wpływ na poli(chlorek winylu) jeszcze nie jest rozpoznany :D
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Możecie to potraktować jako "intervention" z mojej strony. Jest zaraza to jest okazja.

RadTang, nie bierz tego do siebie może zbyt mocno żeby mieć paliwo do rozczulania się nad sobą, ale fakt faktem, gdzie by nie wejść na forum to przy okazji czytania o płytach, muzyce czy sprzęcie, kotach czy śmiesznych fotkach można regularnie dowiedzieć się o Twojej wadzie słuchu, o braku pracy, o doktoracie, o płytach Twojego ojca, itp. itd.

I nie że to taka jednorazowa wrzutka na zasadzie anegdoty czy "a propos" (to by było spoko) tylko regularnie jest to przy różnych okazjach przypominane lub nawet opowiadane na nowo.

Byłoby fajnie jakby dało się tą monotematyczną wylewność ograniczyć jednak i trzymać się tematu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Martinez83

Post autor: Martinez83 »

To wracając do tematu...

Jak planujecie święta w tych dziwnych czasach? Po Domach, czy jednak na przekór wszystkim w większym gronie?
Ja mam mieszane uczucia. Rozum każe zostać w domu, a z drugiej strony nie zobaczyć się z babcią... :?
Sprzęt służy do słuchania muzyki - nigdy odwrotnie :!:

Technics SL-1200GR + Nagaoka MP-150 + Schitt Mani + Marantz Model40N + Marantz CD60 + Dali Epicon2
Awatar użytkownika
RadTang
Gramofon: Technics SL-D303
Kontakt:

Post autor: RadTang »

Wojtek pisze:
10 kwie 2020, 11:52
Możecie to potraktować jako "intervention" z mojej strony. Jest zaraza to jest okazja.

RadTang, nie bierz tego do siebie może zbyt mocno żeby mieć paliwo do rozczulania się nad sobą, ale fakt faktem, gdzie by nie wejść na forum to przy okazji czytania o płytach, muzyce czy sprzęcie, kotach czy śmiesznych fotkach można regularnie dowiedzieć się o Twojej wadzie słuchu, o braku pracy, o doktoracie, o płytach Twojego ojca, itp. itd.

I nie że to taka jednorazowa wrzutka na zasadzie anegdoty czy "a propos" (to by było spoko) tylko regularnie jest to przy różnych okazjach przypominane lub nawet opowiadane na nowo.

Byłoby fajnie jakby dało się tą monotematyczną wylewność ograniczyć jednak i trzymać się tematu.
Przepraszam. Postaram się to ograniczyć.
Awatar użytkownika
Totoro
Gramofon: Unitra Fonica pl-731

Post autor: Totoro »

Martinez83 pisze:
10 kwie 2020, 12:24
To wracając do tematu...

Jak planujecie święta w tych dziwnych czasach? Po Domach, czy jednak na przekór wszystkim w większym gronie?
Ja mam mieszane uczucia. Rozum każe zostać w domu, a z drugiej strony nie zobaczyć się z babcią... :?
Niech cię ręka boska broni. Osoby starsze są teraz najbardziej narażone, a nikt nie wie czy nie jest nosicielem.

My święta dwuosobowo, żona już od miesiąca w areszcie domowym (ciąża), ja niestety muszę wyłazić na zewnątrz.
Awatar użytkownika
Martinez83

Post autor: Martinez83 »

Totoro pisze:
10 kwie 2020, 13:35

Niech cię ręka boska broni. Osoby starsze są teraz najbardziej narażone, a nikt nie wie czy nie jest nosicielem.

My święta dwuosobowo, żona już od miesiąca w areszcie domowym (ciąża), ja niestety muszę wyłazić na zewnątrz.
Wiem. Znam siebie i wiem, że rozsądek wygra.
Do rodziców zajadę, żeby chociaż przez płot sobie życzenia złożyć, ale babcia w mieszkaniu więc odpada. Mógłbym krzyczeć pod blokiem tyle, że to 7-me piętro i nie wiem, co na to sąsiedzi :lol:
Sprzęt służy do słuchania muzyki - nigdy odwrotnie :!:

Technics SL-1200GR + Nagaoka MP-150 + Schitt Mani + Marantz Model40N + Marantz CD60 + Dali Epicon2
Awatar użytkownika
RadTang
Gramofon: Technics SL-D303
Kontakt:

Post autor: RadTang »

Martinez83 pisze:
10 kwie 2020, 13:39
Do rodziców zajadę, żeby chociaż przez płot sobie życzenia złożyć, ale babcia w mieszkaniu więc odpada. Mógłbym krzyczeć pod blokiem tyle, że to 7-me piętro i nie wiem, co na to sąsiedzi :lol:
Jak to co?! Odpowiedzą: "nawzajem!". :mrgreen:
Awatar użytkownika
xyz
Gramofon: Sony PS X-50
Kontakt:

Post autor: xyz »

Martinez83 pisze:
Mógłbym krzyczeć pod blokiem tyle, że to 7-me piętro
teraz Ty mógłbyś ją zawołać na obiad ;)
zresztą dziś bezpieczniej niż poniedziałek przed południem :lol:

zdecydowanie bez spotkań rodzinnych.
jedynie dziś doręczam rodzicom zakupy.
Zostawię na ganku i pomacham z oddali...
Awatar użytkownika
konrads0
Gramofon: Technics SL 1200Mk2

Post autor: konrads0 »

I my siedzimy w domu.
Jutro podjadę do mojej Mamy, złożę życzenia, podam zakupy i ciasto. Ale to wszystko przez balkon, akurat mieszka na parterze.
Felix1988

Post autor: Felix1988 »

Martinez83 pisze:
(...) Mógłbym krzyczeć pod blokiem tyle, że to 7-me piętro i nie wiem, co na to sąsiedzi :lol:
Hm, może lepsze będą tu więc życzenia telefoniczne bądź "domofonowe"? :D
Awatar użytkownika
Michal35

Post autor: Michal35 »

Martinez83 pisze:
10 kwie 2020, 12:24
Ja mam mieszane uczucia. Rozum każe zostać w domu, a z drugiej strony nie zobaczyć się z babcią...
Jak chcesz potem żyć z przeświadczeniem że przez Ciebie (nie daj Boże) doszło do nieszczęścia to proszę bardzo.
Ja zdecydowanie tylko w gronie domowników. ;) i płyt :)
Gramofon: Sony PS-X 60, AT 440 Mlb, AT 33ML i wiele innych
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

duża przykrość. ze Świętami to u nas tak, że na Boże Narodzenie w jednym roku do jednych, w drugim do drugich jeździmy. za to Wielkanoc od dziesięciu lat zawsze u nas była - taka dwudniowa, rodzinna, w szczycie do dwudziestu osób przy stole. no i w tym roku zonk na maxa, nie to, że nie wiem jak sobie poradzić, no ale jakoś przykro i pusto. co prawda wpadłem wczoraj do rodziców (dla mamy tragedia by była: "to dla kogo ja ten boczek piekłam, mazurki i paschę robiłam") mimo utyskiwań żony... sterylnie na ile można, w czapce i maseczce na twarzy... oj chyba stary porządek na dobre odchodzi...
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
Myszor
Gramofon: PD-300

Post autor: Myszor »

Mnie to akurat pasuje. Nie lubię świąt (choć bardziej od wielkanocy nie lubię christmasów) i w tym roku nie muszę szukać wymówki by nikogo nie odwiedzać :lol:
Zaplanowałem szeroko zakrojone prace ogrodowe (warzywniki w piętrowych donicach) bo mnie zainspirowaliście :)
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
ODPOWIEDZ