Ostatnio oglądałem...
- Reymont
Re: Ostatnio oglądałem...
"Dobry zły i brzydki" 10/10 - najlepszy z trylogii, "Django" nie widziałem (zostawiłem sobie wisienkę z tortu), "Pulp Fiction" 10/10
- Tyrystor
- Gramofon: SL-1410mk2
Ostatnio oglądałem...
Buffet froid. Coś z thrillera, coś z czarnej komedii, a przede wszystkim pełno groteski, może nawet surrealizmu. Skojarzyło mi się z Le Charme discret de la bourgeoisie, tyle że Bufet jest bardziej sensowny, bardziej zwarty.
Spodobał mi się; dający do myślenia film 

Zestaw L1: Technics SL-1410mk2 + Shure M95HE + Denon PMA-777 + Telefunken TLX
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
- TJ61
Ostatnio oglądałem...
- dobre dobre uśmiałem się.Tyrystor pisze:Nie doceniasz trudu Jane?
Ja doceniam, bardzo doceniam, cały film doceniam, a zwłaszcza trud Jane.
Obecnie maltretuje Twin Peaks, czy warto ? Na pewno pierwszy sezon, całość kultowa, nie powtarzalny klimat. Muzyka powala, niestety ceny winyla też.
ten trik z trójkąta
- TJ61
Ostatnio oglądałem...
Iron Man 3 i ARGO, oba godne polecenia( zwłaszcza drugi ) w obydwóch pojawiają sie gramofony i vinyle.
Tony Stark używa Technicsa, natomiast w domu ambasadora w Agro gra Led Zeppelin When the Levee Breaks, ale na jakim sprzęcie tego nie rozpoznałem.
Tony Stark używa Technicsa, natomiast w domu ambasadora w Agro gra Led Zeppelin When the Levee Breaks, ale na jakim sprzęcie tego nie rozpoznałem.
ten trik z trójkąta
-
Ostatnio oglądałem...
"DJANGO"- nie powiem. że bingo, ale z ostatnich filmów Tarantino- wybitny! Może wraca do poziomu "Pulpe F" 

- TJ61
Re: Ostatnio oglądałem...
A doceniasz trud Jane ?eenneell pisze:"DJANGO"- nie powiem. że bingo, ale z ostatnich filmów Tarantino- wybitny! Może wraca do poziomu "Pulpe F"
ten trik z trójkąta
-
-
Ostatnio oglądałem...
Już doceniamTJ61 pisze: A doceniasz trud Jane ?

Jak również pożegnanie Cory z panną Larą i jeszcze parę "smaczków" ( jeezeli można "smaczkiem " nazwać Tarantino z dynamitem)

- loamesoile
- Kontakt:
Ostatnio oglądałem...
"High Fidelity" (polski tytuł "Przeboje i podboje"
) z Johnem Cusackiem
błyskotliwa komedia z płytami winylowymi w tle (a momentami na pierwszym planie, bo główny bohater jest właścicielem sklepu płytowego)

błyskotliwa komedia z płytami winylowymi w tle (a momentami na pierwszym planie, bo główny bohater jest właścicielem sklepu płytowego)
- Tyrystor
Ostatnio oglądałem...
A ja dziś obejrzałem Full Metal Jacket Stanleya Kubricka. Świetny film i - jak na tego reżysera - dość prosty w odbiorze. Ale Dr. Strangelove nie przebije, tamten jest genialny.
Aha, no i może wspomnę, że ostatnio skończyłem oglądać dwa seriale: Dr. House'a (a od lat oglądałem w telewizji prawie wszystkie odcinki) i Alternatywy 4 (a to oglądałem systematycznie ostatnio, coby nadrobić braki w obyciu w kinematografii polskiej
)

Aha, no i może wspomnę, że ostatnio skończyłem oglądać dwa seriale: Dr. House'a (a od lat oglądałem w telewizji prawie wszystkie odcinki) i Alternatywy 4 (a to oglądałem systematycznie ostatnio, coby nadrobić braki w obyciu w kinematografii polskiej

- zelazny
Ostatnio oglądałem...
Wczoraj oglądałem film pt. "Czekając na sobotę", kawał dobrego kina. Film dokumentalny, trwa nieco ponad godzinkę. Rzadko kiedy zdarza się tak, że oglądam film bez chwili znużenia. Film przedstawia szare życie mieszkańców małej wsi Trawniki, jedyną formą rozrywki jest klub Nokaut gdzie młodzież spotyka się co sobotę.
Bieda, alkohol, brak pracy i perspektyw na lepsze życie. Polecam gorąco.
PS
"Full Metal Jacket" super film, polecam inne produkcje Kubricka chociażby "A Clockwork Orange".
Ale pewnie juz go objerzałeś. 
Bieda, alkohol, brak pracy i perspektyw na lepsze życie. Polecam gorąco.
PS
"Full Metal Jacket" super film, polecam inne produkcje Kubricka chociażby "A Clockwork Orange".

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ostatnio oglądałem...
"Czekając na sobotę" kiedyś chyba można było obejrzeć nawet na YT. To jest telewizyjny dokument, nie kinowy.
Warto obejrzeć, jeśli interesuje kogoś tematyka społeczna.
Warto obejrzeć, jeśli interesuje kogoś tematyka społeczna.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- threaz
Ostatnio oglądałem...
"Diabeł" i "Trzecia część nocy" pana Żuławskiego zrobiły mi niezły mętlik w głowie ostatnio.
Jeżeli nie boicie się wyzwań, mogę je szczerze polecić.
Jeżeli nie boicie się wyzwań, mogę je szczerze polecić.
- Tyrystor
Ostatnio oglądałem...
This Is Spinal Tap. Ależ się obśmiałem 

- wesh
Ostatnio oglądałem...
Hm, ostatnio obejrzałem Rain Mana...
Nie tyle fabuła, a i sama muzyka tworzy ten film. Hans Zimmer odwalił kawał dobrej roboty- przez to dzień po obejrzeniu filmu sprawiłem sobie ścieżkę dźwiękową w doskonałym stanie.
Nie tyle fabuła, a i sama muzyka tworzy ten film. Hans Zimmer odwalił kawał dobrej roboty- przez to dzień po obejrzeniu filmu sprawiłem sobie ścieżkę dźwiękową w doskonałym stanie.

Nie lubię odkurzać!
...chyba, że półkę z płytami.
...chyba, że półkę z płytami.