HUSARIAA v2
- cooledit
- Gramofon: Acoustic Solid
Re: HUSARIAA v2
To oczywiście też. Mówiąc całkiem poważnie to kiedyś też tak myślałem, że to kawałek drutu tylko i wyłącznie. Dopiero jak pojechałem na konkretną sesję odsłuchową przed zmianą sprzętu to w wielu przypadkach jest różnica. Nie w każdym i nie zawsze ale jest. Ale to kwestia własnych doświadczeń a nie wiary w czary mary.
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Dajmy lepiej spokój bo zbliża się offtopik
. Martwię się tylko tym, że ahaja nie mógł tego wszystkiego policzyć w godzinę tylko męczył się dwa lata i przybyło mu siwych włosów. Fizyka to fizyka
PS ahaja - świetna robota

PS ahaja - świetna robota

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
- cooledit
- Gramofon: Acoustic Solid
Bardzo chętnie bym tego posłuchał tak swoją drogą najlepiej na swoim stereo bo najlepiej słychać różnice. Jeszcze raz pełen szacun dla ogromnej pracy ahaja
A co do kabli to może faktycznie jakiś temat uruchomić. Kto wie co się z tego rozwinie oprócz kłótni oczywiście - słychać nie słychać
i podśmiewanek.

A co do kabli to może faktycznie jakiś temat uruchomić. Kto wie co się z tego rozwinie oprócz kłótni oczywiście - słychać nie słychać

Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
-
Pstryczki-krytyczki też są ważne a jakże. Bez tego postępu brak.
Alternatywa to kwiecisty teścik tu i ówdzie i leci ... ale do tego lekkie obrzydzenie czuję.
Jako, że dość wolno myślę to i ponad 2 lata mi to zajęło ...
Policzone jest raczej bardzo dobrze. Okiełznać muszę tylko shunt' y bo to bestie wredne są.
Najwięcej pracy poza prototypami to dopracowanie płytek. Marek miał w rękach, może coś skrobnie.
Kable - no bez nich nie gra. Jak są to gra.
Testy bojowe przeprowadzaliśmy z kilerami za piątala za 1m ze składu elektronicznego. Nie chcę myśleć nawet jak to mogło by zadziałać z takimi np ... 4 krotnie droższymi ...
Ale sprawdzę następnym razem.
Jak policzona jest korekcja obrazuje rycinka. Kiedyś już pisałem o cudach jakie można robić z EQ RIAA.
Alternatywa to kwiecisty teścik tu i ówdzie i leci ... ale do tego lekkie obrzydzenie czuję.
Jako, że dość wolno myślę to i ponad 2 lata mi to zajęło ...

Policzone jest raczej bardzo dobrze. Okiełznać muszę tylko shunt' y bo to bestie wredne są.
Najwięcej pracy poza prototypami to dopracowanie płytek. Marek miał w rękach, może coś skrobnie.
Kable - no bez nich nie gra. Jak są to gra.

Testy bojowe przeprowadzaliśmy z kilerami za piątala za 1m ze składu elektronicznego. Nie chcę myśleć nawet jak to mogło by zadziałać z takimi np ... 4 krotnie droższymi ...

Jak policzona jest korekcja obrazuje rycinka. Kiedyś już pisałem o cudach jakie można robić z EQ RIAA.
- MeqhabTion
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
Nic nie napiszę
albo nic nowego
Mam, gra, przyrost jakości w MC, w porównaniu do Nudy ???
Inna epoka
Porada
Warto zamówić i cierpliwie czekać i choć tania będzie
to jest tego warta
Design to kwestia gustu
można lansować się choćby i Fiatem 125P jeśli pod maską mamy ponad 500KW

albo nic nowego
Mam, gra, przyrost jakości w MC, w porównaniu do Nudy ???
Inna epoka

Porada
Warto zamówić i cierpliwie czekać i choć tania będzie

Design to kwestia gustu
można lansować się choćby i Fiatem 125P jeśli pod maską mamy ponad 500KW

- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
-
Jeśli kupisz Husarię to zrozumiesz dlaczego piszę o MCA próbowałeś / zamierzasz próbować MM?
Już w Nudzie MM było świetne, więc tu może być jeszcze tylko lepiej, choć ograniczeniem staje się wkładka MM
-
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
I nawet pasuje do reszty klocków!
Super masz ten gramofon MISSE. Cholera...może i do mojego Thorensa dałoby radę takie 12'' ramię jakoś dołożyć z MC

Super masz ten gramofon MISSE. Cholera...może i do mojego Thorensa dałoby radę takie 12'' ramię jakoś dołożyć z MC

- KUTI
Widzę, że już się doczekałeśMISSE pisze:i wygląda to tak![]()

Pewnie, że jednym będzie się podobało, a drugim nie...
Misse, wygląda rewelacyjnie, a posłucham już niebawem

Luxman PD-444, ANK / ASR Emitter I HD, KEF 107
Luxman PD-441/PD-121, Luxman M-03/C-03
-
- Myszor
- Gramofon: PD-300
A co to ma do tematu w co wierzy ?zbyszek1982 pisze:Ciekawe czy przy okazji wierzy w grające kable, stoliki i inne magiczne akcesoriaMyszor pisze: 1. Mam znajomego, prawnik, zasobny w cash, maniak winyli (kilka tysięcy w kolekcji). Nie ma pojęcia co to jest RIAA.

Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- KUTI
Myszor, a czy uważasz, że ktoś niebędący w temacie kupi ot tak sobie Husariaa/e??? Watpię by ktoś zielony kupił konstrukcje DIY za takie pieniądze, a chętni wygląd zewnętrzny mogą dopasować pod własne gusta i wymagania z tego co wiem...Myszor pisze:
Wszystko zależy od tego jak Ahaja chce komercjalizować swoje produkty. Jeśli ma to pozostać w kręgach wtajemniczonych w sprawy techniczne to tak jak jest wystarczy.
- KUTI
Misse, wiesz że Twoje załączniki będą niewidoczne po jakimś czasie na forum?MISSE pisze:i wygląda to tak![]()
W wielu wątkach można to już zauważyć.