ROTEL RA-04 i gramofon

Żeby nie było za cicho
blackholesun

Re: ROTEL RA-04 i gramofon

Post autor: blackholesun »

.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2016, 20:02 przez blackholesun, łącznie zmieniany 1 raz.
Pablito

Post autor: Pablito »

"stąd tak, a nie inna jakość" - miałem na myśli, że jakość audiofilska nie wchodzi tu w grę, więc "inwestycje" też raczej na miarę powinny być ;) dywagujemy tu o konkretnych możliwościach poprawy brzmienia i wg mnie offtopy o gustach czy sensie słuchania takiej czy innej muzyki nie zawsze mają sens... zwłaszcza, że wyraźnie na wstępie przyznałem (się), że jakość nagrań pozostawia wiele do życzenia.
kielek i wojtek dobrze naświetlili mi temat, jestem im wdzięczny za poświęcony czas, teraz już pozostaje mi wyszukanie ewentualnych zakupów na necie...
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

ROTEL RA-04 i gramofon

Post autor: Wojtek »

Tu chodzi o zdrowe podejście do sprawy, a nie żeby utrzeć Tobie nosa Pablito. I tak zrobisz jak uważasz :)
Tutaj nikt nikogo nie ogranicza co gustów muzycznych (no dobra, jest paru co lubi wytykać co jest lepsze od czego, niepytani nawet), także luz bluz :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Pablito

Zakupiłem właśnie pre ART Dj i od razu słychać widoczną poprawę - dynamika, przestrzeń, szczegółowość o kilka poziomów do góry :) Bas również wyraźniejszy i głębszy, ale i tak chciałbym więcej :D - zobaczymy co nowa wkładka poprawi.
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

ROTEL RA-04 i gramofon

Post autor: vinylpiotrek »

Niezaleznie od gustu muzycznego kup ;parę płyt z poza nurtu który głównie słuchasz, niedrogich ale takich o których wiadomo, że sa poprawnie zrealizowane, a i muzyke jakoś tam jestes w stanie zaakceptowac.

Jeśli chcesz MIĘCHA to jak najbardziej Shure M44G, Sumiko Oyster to podobna szkoła brzmienia, ale sztywność raczej taka jak w M-44-7, czyli do ciężkich ramion.
Droższych Sumiko nie słuchałem.
Obrazek
Pablito

dokładnie taką Shure chce nabyć -tylko nieco zdumiewa mnie rozpiętość cen w necie :shock:
ODPOWIEDZ