Winters pisze:W latach 60. tacy Beatlesi sprzedali kosmiczne ilości płyt i sporo tych wydań zachowało się w bardzo dobrym stanie do dzisiaj - na to nie trzeba polować latami, a mimo to się ceni.
Przeciez plyty rare wcale nie musza byc drogie. Wiec nie mylmy pojec. The Beatles jedynie kilka wydan sie ceni a w wiekszosci sa to tanie plyty. Jesli bedziesz podchodzil do tego ze to Polskie forum i handlarze to zakute lby ze nawet nie wiedza jak plyty umyc to mikstura forumowa tez powinna byc jakos utajniona

bo to im pomaga

naprawa plyty tez

ogolnie wszystko bo moga cos sie dowiedziec. Paranoja. Myslisz ze na zachodzie nie ma handlarzy? Jest ich wiecej jak w Polsce. W Ire rosna jak grzyby po deszczu

a ilu Polakow sie tym zajelo

handluja gdzie sie da, wszedzie

Co chwile jakis pseudo profesjonalista sie pojawia z mysla szybkiego zarobku. Chodza, podpytuja, staraja sie zaszkodzic ( jak pies ogrodnika ) ale sa tez zupelnie inni i z takimi sie trzymam. Oni mi pomagaja a ja im.
Kiedys zalatwilem tansze plyty dla chlopakow i jeden mi sie zaytal " czemu ty to robisz bez zarobku?" i dostal odpowiedz ze jesli ja ci pomoge to moze kiedys i ty mi pomozesz. Kilka dni temu zadzwonil i powiedziel " mam troche plyt chcesz za darmo? przywiaze ci jak sie spotkamy" chyba nic dodac .... Wiele podobnych sytuacji moge przytaczac. Myslisz ze to w Polsce jest niemozliwe?