Zakupy płytowe (temat ogólny)

Wszystko na temat kupowania płyt
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
loamesoile
Kontakt:

Post autor: loamesoile »

Chore chore chore. No i przede wszystkim wartość od której już zaczyna się ten VAT naliczać jest śmieszna.
Darek

Post autor: Darek »

loamesoile pisze:Chore chore chore. No i przede wszystkim wartość od której już zaczyna się ten VAT naliczać jest śmieszna.
Zycie. Najlepiej kupowac w UE. Zanim kupisz w Stanach przelicz czy sie oplaca po doliczeniu kosztow. Cena w Stanach niska, koszta przesylki wysokie + clo, VAT, czesto taniej albo za te same pieniadze kupisz gdzie indziej. Szukaj plyt nie tylko na ebay,amazon czy innym popularnym serwisie. Zebys wiedzial ile plyt mozna kupic taniej w Europie jak w Stanach. Bardzo czesto stosowana jest wymiana miedzy Europa i Stanami i jesli wiesz gdzie kupowac to kupisz plyty wydane w Stanach prawie w tej samej cenie co tam i nie jestes narazony na dodatkowe koszta jak clo, VAT i potwornie droga przesylka. Dla przykladu, w jednym z najwiekszych w stanach serwisie nowa plyta The Beatles "Abbey Road" wraz z kosztami przesylki do polski kosztuje $29.84 + clo i VAT, jestem prekonany ze kupisz taniej w Europie
Awatar użytkownika
Łukasz

Post autor: Łukasz »

Darek pisze:jesli wiesz gdzie kupowac to kupisz plyty wydane w Stanach prawie w tej samej cenie co tam i nie jestes narazony na dodatkowe koszta jak clo, VAT i potwornie droga przesylka.
niestety ja nie wiem :(

Poszła mi dzisiaj ta płyta ze Stanów - zobaczymy jak z tym wszystkim pójdzie. Czuję, że popełniłem zbrodnię przeciw państwu polskiemu kupując ją.
Awatar użytkownika
BA'AL

Post autor: BA'AL »

Jesli ktos bedzie chcial kupowac cos z Kanady to niech sie liczy z oczekiwaniem okolo 5/6 tygodni.
Darek

Re: Zakupy płytowe (temat ogólny)

BA'AL pisze:Jesli ktos bedzie chcial kupowac cos z Kanady to niech sie liczy z oczekiwaniem okolo 5/6 tygodni.
Jesli statkiem to napewno. Kupuje plyty DVD w Kanadzie, natomiast lotnicza poczta duzo szybciej. Czasmi kupuje w Kanadzie a na znaczku jest Nowa Zelandia :?:
Awatar użytkownika
Łukasz

Dzisiaj odebrałem tę płytę ze Stanów. Na poczcie nic dopłacać mi nie kazali :)
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Post autor: JacK »

Czyli zielona pieczątka na opakowaniu :) Są trzy możliwości że taką celnik przybije.
1. Wartość celna towaru nie przekracza 22 euro (vat).
2. W zielonej deklaracji jest wpisany "gift" przez nadawce.
3. Celnik nie jest zbyt drobiazgowy aby dochodzić czy aby napewno towar nie ma znamion handlowych.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Awatar użytkownika
Łukasz

Jest zielony stempel
1. 22 euro przekroczyła natomiast w rubryce value na naklejce jest napisane chyba 10.00 mimo iż wyżej na innej naklejce wielkimi wołami jest napisana inna cena.
2. Zaznaczone jest "Mechandise" a nie "Gift"
3. Wychodzi na to że celnik miał dobry dzień albo sprzedawca jakoś zaniżył cenę płyty żeby uniknąć opłat.
Darek

Łukasz pisze: Wychodzi na to że celnik miał dobry dzień albo sprzedawca jakoś zaniżył cenę płyty żeby uniknąć opłat.
Miales farta ze twoja przesylka niw wpadla w ich rece. Nie sa w stanie sprawdzic wszystkich. Na 4 zamowienia ze Stanow tylko raz mialem doplate
mario78

Chore ceny płyt na Allegro

Post autor: mario78 »

Chcę sobie kupić pierwszą nową płytę w moim życiu , i padło na Black Sabbath - Heaven & Hell
http://allegro.pl/lp-black-sabbath-heav ... 88915.html

Czy to wydanie i cena jest ok..
Darek

Chore ceny płyt na Allegro

mario78 pisze:Black Sabbath
jak na to wydanie to cena normalna. Niewiadomo jaka jakosc tloczenia. To ze plyta zafoliowana nie oznacza ze jakosc jest wysoka. Lepiej jest kupic starsze wydanie w w N/M kondycji
mario78

Post autor: mario78 »

Ok , to przejrzyjcie proszę te pozycje , bo widzę ze każda z innego kraju - jest niemiecka ,Usa , UK, ta nowa w foli to nie wiem jakie wydanie , tylko widze ze reedycja z 2004 r. A co to znaczy rhino Vinyl???

http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... tegory=279
Darek

mario78 pisze:rhino
Rhino to wydawca tej plyty. Jest to re-edycja. W orginale zostala wydana przez Vertigo w 1980roku. Poszukaj na innych serwisach a napewno kupisz.
Awatar użytkownika
Wuwuzela

Post autor: Wuwuzela »

http://allegro.pl/king-crimson-in-the-w ... 79700.html

HAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

WIEDZIAŁEM ŻE SIĘ POJAWI!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :pray: :pray: :pray: :clap: :clap: :dance: :dance:
Obrazek
Awatar użytkownika
loamesoile
Kontakt:

Post autor: loamesoile »

A co jest nie tak z tym wydaniem?
ODPOWIEDZ