Bez dekodera SQ (przynajmniej) to raczej nie ma co kombinować z przestrzennością tych nagrańDarek pisze: Niestety brak sprzetu na kwadrofonie a na 5.1 czy 7.1 graja beznadziejnie. Stereo jest OK
Kolekcje Płyt Forumowiczów
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Darek
No chyba takWojtek pisze:Bez dekodera SQ (przynajmniej) to raczej nie ma co kombinować z przestrzennością tych nagrań
- Płk_Kilgore
Darek, czy ja widzę Madness, czy tylko mi się wydaje? No i jak już zauważył Pajdak - Sabbath. Pięknie 
Wojtek, Ty wiesz, ja wiem, wszyscy wiemy, że tam powinno być Jethro Tull. Tak jak u nas powinny być na kopy winyle polskich zespołów z lat '60/'70
Wojtek, Ty wiesz, ja wiem, wszyscy wiemy, że tam powinno być Jethro Tull. Tak jak u nas powinny być na kopy winyle polskich zespołów z lat '60/'70
I love the crackle of vinyl in the morning.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie, to nie to samo niestety. Nie da się tak tych dwóch rynków przyrównaćPłk_Kilgore pisze:Tak jak u nas powinny być na kopy winyle polskich zespołów z lat '60/'70
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Darek
Dobrze widzisz to Madness - Divine (2LP)Płk_Kilgore pisze:Darek, czy ja widzę Madness
Czesto trafia sie Jethro TullPłk_Kilgore pisze:Jethro Tull
- zelazny
Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów
Mój najnowszy zakup to Buena Vista Social Club tym razem wersja niekoncertowa na CD. Koncertówkę z Nowego Jorku mam na 2LP 180gram.
Ktoś w ogóle oglądał film na DVD o tym zespole? Większość członków już nie żyje. Polecam album w wykonaniu Ibrahim'a Ferrer.
Ktoś w ogóle oglądał film na DVD o tym zespole? Większość członków już nie żyje. Polecam album w wykonaniu Ibrahim'a Ferrer.
- Załączniki
-
- 51lr0MwsTOL._SL500_AA300_.jpg (22.24 KiB) Przejrzano 552 razy
-
- 51GN7ZDCKfL._SL500_AA300_.jpg (22.2 KiB) Przejrzano 553 razy
-
eenneell
oglądał! oglądał!zelazny pisze:Ktoś w ogóle oglądał film na DVD o tym zespole?
i słuchał też...
-
rafaln1
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Brakuje "Children of Sanchez"rafaln1 pisze:A tu kolekcja mojego Guru muzycznego:
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
rafaln1
- rottensound
- Gramofon: Pro-Ject Debut III
- Kontakt:
Nowy Possessed Box od Century Media 
- Pajdak
hail satan! ile dałeś za to cudo!?
- kaf
Moja kolekcja - w całości od początku do końca uzbierana/zakupiona przeze mnie (zbieram od czterech lat), żadnych płyt w spadku po rodzinie czy coś takiego. Na ostatnim zdjęciu obraz całości - jest tego ok. 70 albumów, a na poszczególnych zdjęciach wybrałem te, które lubię bądź cenię sobie najbardziej. Może się wydawać, że nie ma tego wiele, ale ja nie kupuję "jak leci", staram się kupować tylko to, co ewidentnie mi się podoba i jest jak najmniej zniszczone (przy czym nie muszę mieć 1st pressów macierzystych krajów czy wydań "only USA").
Taki komentarz do zdjęcia nr 1 - DSoTM są dwie sztuki - po lewej to reedycja z 2011 roku, a po prawej wydanie niemieckie "z epoki". Starsze brzmi dla mnie dużo lepiej.
Taki komentarz do zdjęcia nr 1 - DSoTM są dwie sztuki - po lewej to reedycja z 2011 roku, a po prawej wydanie niemieckie "z epoki". Starsze brzmi dla mnie dużo lepiej.
Revox B 150, Revox B 260, Revox B 226, Marantz CD 74, Philips CD303, Miida M 6000 P + AT 20SLa, Radmor LS10
-
rafaln1
Mam identyczne podejście w tej kwestiikaf pisze: ja nie kupuję "jak leci", staram się kupować tylko to, co ewidentnie mi się podoba i jest jak najmniej zniszczone
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Mam takie samo zdanie, ale w odniesieniu do reedycji z okazji 30-lecia wydania albumu, czyli tej z 2003.kaf pisze:po lewej to reedycja z 2011 roku, a po prawej wydanie niemieckie "z epoki". Starsze brzmi dla mnie dużo lepiej.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum