Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
- Domin
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
ZZ Top – "Eliminator", Warner Bros (RCV1 23774/081227943196), EU 2016. Klasycznie rockowo! 

- Dziadek
- Kontakt:
Dio - Strange Highways
-
W tym roku? Czy ogólnie?

Mi dowalili vat czy inne cło i opłaty do wszystkiego (poza pierdołami z Alli... - ale tam drobne gadżety - przesyłki szły nieraz po 4 miesiące

Np. z Japonii - poczta przysyłała prośbę o dane do oclenia - no i wiedziałem, że "dupnęli", a z USA = przyszedł sms, że kurier dostarczy paczkę (to się ucieszyłem, że nie była warta urzędowej uwagi) - no i dostarczył... z żądaniem "worka monet", bez żadnej informacji wstępnej (lekka chamówa, bo jakby córka miała odebrać to by kasy nie dała).
Teraz jak coś zamawiam, zawsze traktuję, że "doliczą...". Jak nie doliczą

Raczej tak mam, że "jak mówią, że się może udać, to mówią. Jak mówią, że doliczą to doliczą"

Teraz też czekam z USA i ... mam odłożony wór bilonu, jak nie wezmą - spożytkuję na lepsze cele niż "drogi, szpitale... administracja..."
A boli

Nadwyżki z kolekcji KASET i płyt: viewtopic.php?p=473594#p473594
- RCOM2180
- Gramofon: działa
Od lipca się skończy i już nie będzie trzeba się zastanawiać "czy", tylko "ile".
Ciekawe jak wówczas siądzie eksport w USA i czy wreszcie sklepy/wydawcy zrobią coś z kosztami wysyłki. Nie rozumiem, dlaczego jeden sklep może przysłać cztery 12-ki i jedną 7-kę za 30$ (paczka idzie 2 tygodnie), a drugi wysyła dwie 12-ki za 55$ i jeszcze są problemy, bo nieudacznicy z polskiego oddziału nie są w stanie wysłać mejla. 

-
Kurka, mnie to jeszcze nigdy nawet 30 za dwie płyty nie policzyli

W zeszłym roku (już COVID) jedno szło z USA niecały tydzień (i było taniej niż teraz), a aktualne - od 2 lutego (najtańszy kurier, ten sam sklep, za mega kasę - bo innej opcji nie było, a musiałem "TO" mieć) - dziś dostałem info, że już jest w Chicago...
Nadwyżki z kolekcji KASET i płyt: viewtopic.php?p=473594#p473594
- martin.h
- Gramofon: Technics SL-1600MK2
PJ Harvey "Let England Shake"
Kupiona dzisiaj za 74 zł, ogólnie trudno dostępna płyta, jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłem na Discogs kilka sztuk od... 35 Euro.
Kupiona dzisiaj za 74 zł, ogólnie trudno dostępna płyta, jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłem na Discogs kilka sztuk od... 35 Euro.
Marantz 2230 / Technics SL-1600Mk2 / Akai CD-37 / Grundig Box 650b / Beyerdynamic DT770 PRO
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
- Cracker
Bardzo świeżo ta płyta wygląda
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
- Cracker
No trochę tego można tam usłyszeć.

- Cracker
Roxy Music - Country Life
- blispx
w sumie to w ciągu 5 lat, trza umieć unikać opodatkowania, choć tj napisałem kilka razy mnie także dupli i poczułem to na własnej dooopie i było srogo bo jeszcze za obsługę celną zapłaciłem a paczki dość ciężkie byłyAndy05 pisze: ↑19 lut 2021, 19:46W tym roku? Czy ogólnie?To ino powinszować.
Mi dowalili vat czy inne cło i opłaty do wszystkiego (poza pierdołami z Alli... - ale tam drobne gadżety - przesyłki szły nieraz po 4 miesiące) .
Np. z Japonii - poczta przysyłała prośbę o dane do oclenia - no i wiedziałem, że "dupnęli", a z USA = przyszedł sms, że kurier dostarczy paczkę (to się ucieszyłem, że nie była warta urzędowej uwagi) - no i dostarczył... z żądaniem "worka monet", bez żadnej informacji wstępnej (lekka chamówa, bo jakby córka miała odebrać to by kasy nie dała).
Teraz jak coś zamawiam, zawsze traktuję, że "doliczą...". Jak nie doliczą. TO się cieszę
.
Raczej tak mam, że "jak mówią, że się może udać, to mówią. Jak mówią, że doliczą to doliczą"
Teraz też czekam z USA i ... mam odłożony wór bilonu, jak nie wezmą - spożytkuję na lepsze cele niż "drogi, szpitale... administracja..."
A boli, że łojojoj.

DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- Domin
AC/DC – "The Razors Edge", Columbia/Albert Records/Sony Music (5107711), EU 2003.