Wszystko o Analogue Productions
- tomaszek
- Gramofon: Pioneer PL-50L
Re: Wszystko o Analogue Productions
Porównam po Świętach, to dam znać. Piotrjazz pisał, że jemu lepiej UHQR podeszła, o ile dobrze pamiętam..
Pioneer PL-50L + MC-1000 / MIT-1 / AT-33PTG mk1 / V15 III L-M (SAS) + Husariaa v2 / SUTy + LAR IA-200HB + M-S Mezzo 8
Music Hall PH25.2 + Beyerdynamic DT 990 PRO
Atoll DR200SE + DAC by Martynka
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
No wiadomo, mam 14 wydań DSOTM

O, to masz bardzo dobrą pozycję wyjściową. W Twoim wypadku kupiłbym UHQR i potem poszukał jeszcze jakiegoś wczesnego wydania do kolekcji i tyle. MoFi pewnie bym sprzedał.. choć z doświadczenia wiem, że jak już masz w domu to trudna decyzja. no ale nie można mieć wszystkiego.
Ja przez wiele lat ścigałem Milesa, Tranea, Taylora i paru innych Jarretów z przyległościami.
Dziś zapuściłem Żonce Jimmi Smitha ze StanleyemT, a ona... oo fajne!, a dlaczego nie mamy takich płyt więcej?
No to ja:
No przecie byliśmy na koncercie.(chciałem ratować jakoś sytuację i się nie błaźnić przed świętami).
Zbieramy co innego. No przecież wiesz.. mamy jakiś Smithy jeszcze przecież.
Ona:
Aha

- daru0105
Ok. Będę wdzięczny.
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
- piotrjazz
Sluchalem, tzn mam oba wydania, i sa po prostu inne. Przyznaje mialem wiekszy zachwyt przy pierwszym sluchaniu UHQR.
Moze przy Mofi mialem zbyt wielkie oczekiwania?
Zostaly obie bo po pierwsze byc moze zmienie kiedys zdanie, byc moze inaczej zabrzmi przy innej ewentualnej konfiguracji sprzetu.
A po drugie wlasnie naroznik opakowania Mofi sie rozkleil
wiec nie warto.
Zgadzam sie z @darkmanem ,ze najlepiej posluchac.
Co do tego ,ze KoB nie jest wybitna plyta ja sie nie zgadzam. Uwazam ja wrecz za najwybitniejsza plyte nie tylko jazzowa
Co tlumaczy ,ze pewnie kupie kazda ciekawa wersje chocby z ciekawosci.
Co oczywiscie dyskwalifikuje mnie z roli doradcy
Moze przy Mofi mialem zbyt wielkie oczekiwania?
Zostaly obie bo po pierwsze byc moze zmienie kiedys zdanie, byc moze inaczej zabrzmi przy innej ewentualnej konfiguracji sprzetu.
A po drugie wlasnie naroznik opakowania Mofi sie rozkleil

Zgadzam sie z @darkmanem ,ze najlepiej posluchac.
Co do tego ,ze KoB nie jest wybitna plyta ja sie nie zgadzam. Uwazam ja wrecz za najwybitniejsza plyte nie tylko jazzowa

Co tlumaczy ,ze pewnie kupie kazda ciekawa wersje chocby z ciekawosci.
Co oczywiscie dyskwalifikuje mnie z roli doradcy

Accuphase DP-400, Reimyo DAP-999EX
Accuphase E-280, Harbeth C7ES-3 XD
- SimonTemplar
- daru0105
Dark side... mam tylko 9 różnych wydańdarkman pisze: ↑23 gru 2021, 20:59No wiadomo, mam 14 wydań DSOTMi trochę więcej kiedyś sprzedanych przeszło przez mój napęd. To potwierdza regułę
O, to masz bardzo dobrą pozycję wyjściową. W Twoim wypadku kupiłbym UHQR i potem poszukał jeszcze jakiegoś wczesnego wydania do kolekcji i tyle. MoFi pewnie bym sprzedał.. choć z doświadczenia wiem, że jak już masz w domu to trudna decyzja. no ale nie można mieć wszystkiego.
Ja przez wiele lat ścigałem Milesa, Tranea, Taylora i paru innych Jarretów z przyległościami.
Dziś zapuściłem Żonce Jimmi Smitha ze StanleyemT, a ona... oo fajne!, a dlaczego nie mamy takich płyt więcej?
No to ja:
No przecie byliśmy na koncercie.(chciałem ratować jakoś sytuację i się nie błaźnić przed świętami).
Zbieramy co innego. No przecież wiesz.. mamy jakiś Smithy jeszcze przecież.
Ona:
AhaZnaczy ja zbieram to co Ty!
![]()

https://www.discogs.com/user/daru0105/c ... f+the+moon
Ale tu mam świra. Nie poradzę. Cały czas szukam. Szykuję się na 40 lecie

A z żoną razem, to zbieram tylko płyty ZAZ. Na koncercie też razem byliśmy. Razem kochamy słuchać ZAZ
Kiedyś leciała jakaś płyta PF, chyba More. Weszła do domu i " co tak fajnie gra?" A ja Pink Floyd. A ona "Nie oszukuj, wiesz, że nie lubię PF"

Jednak kupię tą UHQR. Decyzja po wpisie piotrjazz. Jeżeli obie grają dobrze, a każda jednak inaczej tak znacznie, to może obydwie MFSL i UHQR zostaną w domu. A jak UHQR przypadnie bardziej do gustu to i może MFSL pójdzie do kumpla.
Dzwonił już dwa razy w tym miesiącu, czy zamówiłem UHQR

Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
- darkman
- Kontakt:
No i to własnie potwierdza regułę, jak pieknie się od siebie róznimy.
Ja tylko za zwykłe arcydzieło. Co jak na tego artystę może być wręcz szykaną.

Luboś na 78rpm .. itd.. to nie ma końcaSimonTemplar pisze: ↑23 gru 2021, 21:23daru0105 pisze: ↑
54 min temu
Chciałbym ogólnie najlepsze wydanie
To poczekaj na UHQR 45rpm

Achtung: tu może być konieczna zamiana wielu gramofonów, ale looz

- daru0105
A kiedy ma wyjść UHQR 45 rpm? Słyszałem, że ma wyjść. Jest data premiery? Mam swoje lata i nie mogę za długo czekaćdarkman pisze: ↑23 gru 2021, 21:28No i to własnie potwierdza regułę, jak pieknie się od siebie róznimy.
Ja tylko za zwykłe arcydzieło. Co jak na tego artystę może być wręcz szykaną.![]()
Luboś na 78rpm .. itd.. to nie ma końcaSimonTemplar pisze: ↑23 gru 2021, 21:23daru0105 pisze: ↑
54 min temu
Chciałbym ogólnie najlepsze wydanie
To poczekaj na UHQR 45rpm![]()
Achtung: tu może być konieczna zamiana wielu gramofonów, ale looz![]()

A tak przy okazji. Ktoś wie, kiedy będzie Watersa ATD na 4 x 45 rpm od AP? Też czekam. Mam to od AP 2 x 33 rpm, ale to szybsze mnie kręci

- daru0105
A jak wam podeszło Jethro Tull Aqualung uhqr?
Mam i tak do końca to nie jestem zachwycony
Lekką mam obawę, że może być tak samo z KoB
Mam i tak do końca to nie jestem zachwycony

Lekką mam obawę, że może być tak samo z KoB
- tomaszek
Bier, póki można jeszcze dostać we wmiarę rozsądnej cenie. Jeśli Ci nie podejdzie, to myślę że niedługo odsprzedasz bez straty, a może nawet i zarobisz 

Pioneer PL-50L + MC-1000 / MIT-1 / AT-33PTG mk1 / V15 III L-M (SAS) + Husariaa v2 / SUTy + LAR IA-200HB + M-S Mezzo 8
- piotrjazz

Accuphase DP-400, Reimyo DAP-999EX
- darkman
- Kontakt:
Yyyy, znaczy 50 anni chyba, bo 40 to ja mam od dawna.
Też lubię, niesamowita artystka.. heh uliczna, genialne wystepy na bruku sprzed lat.
Niestety nie mam żadnej jej płyty.. bo jak pisałem - lata zbierania Trane'a, miluchy itp Dylany przesłoniły mi świat, a może tylko konto.. sam nie wiem.
Muszę to nadrobic.
No jakoś, też nie mam za dużo czasu. Zatem witam w klubie.
No to jest tak, że płyty Jethro były słąbo nagrana w większości. Na 1Pressach to słychać, niestety, więc pewnie z taśm matek nie da si tyle wycisnąć co z innych. Ja zostałem przy 1st wydaniach i nic remasterowanego nie kupowałem, poza Grubym jak cegła.
Nie, tu nie musisz się obawiać, to inna bajka na szczęście. Choć realizacja na pierwszym presie pozostawiała wiele do zyczenia.
Pewnie inwestycja w wydania ekskluzywne ma sens. Bardziej chyba dla następnego pokolenia, ale tak z pewnością.
Genialne są te nowe realizacje, a zwłaszcza wydania. Dla mnie tyleż w tym geniuszu co i marketingu. Tu inwestowanie trochę się chwieje, bo będą wypuszczać reedycje reedycji, co niestety ma już miejsce w przypadku MoFi. Dodruki limitów, to nowa zgoła definicja limitu, ale co mi tam.. nie zbieram MoFi choć oczywiście jakieś tam posiadam.No bo jak inaczej?
Wynikowo;
W sztuce reedycji , a bardziej analogowym remasteringu i realizacji studyjnej w ogóle podzielam opinię Franka Zappy sprzed 40 lat. Minęło wiele lat, a zdanie Franka cały czas aktualne. Jaka ona jest powiem Wam przy następnej okazji. (ale może ją znacie?)
- daru0105
Pisząc że szykuję się na 40 lecie, to chodziło mi, że poluje na wydanie PF DSOTM 40th Anniversary Edition, którego mi brakuje

- darkman
- Kontakt:
Aaaaha
, jasne. Jestem już czujny na 50kę świnka skarbonka już w pogotowiu preorderowym.

- tomaszek
Przesluchalem Milesa UHQR i to jest prawdziwa petarda! Pięknie wydane, płyta idealnie płaska, cicha, bez żadnych zniekształceń w przekazie. Brzmi jakoś tak bardziej gładko niż mofik, trochę inaczej.
Cieszę się, że kupiłem i na pewno zostaje ze mną. Mofik też zostaje, a co. A żeby było śmieszniej mam (dostałem) drugiego mofika, na zapas
Cieszę się, że kupiłem i na pewno zostaje ze mną. Mofik też zostaje, a co. A żeby było śmieszniej mam (dostałem) drugiego mofika, na zapas