W 2004 roku został wydany pierwszy album trzech panów: Geralda Toto, Richarda Bony oraz Lokuy Kanzy, nosi nazwę po prostu "Toto Bona Lokua". Panowie postanowili po raz kolejny połączyć wspólne siły aby finalnie nagrać album "Toto Bona Lokua - Bondeko". Wczoraj zamówiłem dwa wydania na winylu.
Wspaniali artyści.
Toto ma niesamowicie słodziutki głos.
Richarda Bony oraz Lokuy chyba nie muszę przedstawiać.
I mnie wpadło co nieco, choć z rzeczy wartych umieszczenia w tym wątku dwie pozycje.
801 - Live (czyli Phil Manzanera, Brian Eno i inni). Mój pierwszy Japończyk, niestety brak Obi ale za to jest wkładka z tekstami napisana krzaczkami No i moje spostrzeżenie, że to bardzo cieniutki winyl jest - kryzys paliwowy w najlepszym wydaniu, choć gra dobrze, ale spodziewałem się grubego winyla. Zaznaczam, że nie polowałem na japońskie wydanie, takie się trafiło ot co. A tak w ogóle to świetny album jest, jeśli ktoś nie zna to polecam.
The Kronos Quartet, Terry Riley – Cadenza On The Night Plain And Other String Quartets 2LP (Gramavision, 1985) Pierwsze i jedyne wydanie na winylu.
Polydor vel Toshiba vel Polydor K.K zawsze były słabe gabarytowo, najgrubsze japońskie placki jakie widziałem z 70's to jednak Sony/Columbia i King (A&M, Blue Note, Chrysalis... ) a Toszib unikam
co nieco
Załączniki
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Coś dla Żelaznego i nie tylko
Laureatka Grammy o której Marsalis powiedział, że jedna taka się rodzi na pokolenie.
Cecile McLorin Salvant tym razem w trzypłytowym albumie „Dreams and Daggers”.
Materiał zarejestrowano na żywo więc sporo tu smaczków, solówek, jammu. Fantastyczny skład i umiejętności muzyków bo wiadomo- live nie bierze jeńców.
Całośc pięknie wydała amerykańska Mack Avenue.
Słucha się doskonale. Polecam.
A do mnie ostatnio taki klasyk dotarł Po bezowocnych poszukiwaniach na giełdach, kupiona stosunkowo bardzo tanio na allegro. Potrafi ktoś wytłumaczyć ten fenomen? Gdzie nie zapytałbym, wszędzie krzyczeli ponad 100zł. Na alledrogo na luzie do kupienia poniżej 50.