Mój znajomy nimi gardzi a ja je lubię. Zarówno piraty jak i legitne (mniej więcej?) od Melodii.
Zawsze to jakieś urozmaicenie od sztapowych Niemców, Japończyków, Brytyjczyków itp.
a to już było? pierwsza to chyba jeden z klasyków rockowych ever, dwie pozostałe - moim zdaniem z czasem duża szansa, o ile Joe nie zagra czegoś jeszcze lepszego
Załączniki
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Było, było
A u nas wczoraj wieczorem Dio, w pełnej wersji z DVD. Czasem lubię jednak wrócić też do tej oryginalnej "Sacred Heart The Video", trwającej godzinę z niewielkim hakiem.
Wega Modul 301P+ADCQLM/AT13EaV/OM10, Sony TA-F570ES, Akai CD-62, JVC TD-X502, Pioneer N-30AE, Onkyo T-4270, Heco TE 1200 Marantz PM-45, Sony MDS-JE520, Summit Exclusive RF550 i pecet
Ani się obejrzałem i tak jakoś wyszło, że leci już drugi raz z rzędu - AC/DC - If You Want Blood...
Pierwszy w życiu usłyszany przezemnie kawałek AC/DC pochodził z tego właśnie albumu. "Whole Lotta Rosie" zrobił na mnie piorunujące wrażenie i pamiętam to do dzisiaj. Usłyszałem go w radiu Luxemburg gdzieś pod koniec 1978 roku ,
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
"Live in Japan" (ten z prawej, z obi) to koncertowy album jednej z inkarnacji Jeffa Becka.
Przyszła supergrupa Beck, Bogert & Appice została sformowana latem 1972 r. po tym, jak Jeff rozwiązał The Jeff Beck Group - w ramach zobowiązań koncertowych musiał zagrać kilka tras jeszcze pod poprzednim szyldem.
Zaraz potem panowie już pod właściwą nazwą mogli przystąpić do nagrań i tak powstał bardzo dobrze oceniany album o mało wyrafinowanym tytule "Beck, Bogert & Appice" (to ten po lewej), wydany z końcem marca '73 w USA i z początkiem kwietnia '73 w Wlk. Brytanii.
"Live in Japan" wydana w październiku '73 to zapis pochodzący z dwóch koncertów w Osace z maja 1973 r. Ciekawostka - album wówczas został wydany wyłącznie w Japonii, wg discogs dopiero w 2008 został wznowiony na CD w Stanach, Australii i Nowej Zelandii, zaś pierwsze wznowienie na winylu poza Japonią to dopiero rok 2013 i znów Australia/Nowa Zelandia.
Wg AllMusic to tylko ** na *****, ale dla Beck-fanów must have. Chwilę po wydaniu tej koncertówki kolejna grupa Becka przestała istnieć.
Załączniki
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)