Pozdrawiam.
Kasety magnetofonowe
- rbi1968
Re: Kasety magnetofonowe
Ja osobiście z C-100 używałem DENON'ów w Technics'ach dwu-rolkowych (dual capstan) i gięły się jak diabli. Po wyjęciu "drugiej" rolki wszystko wracało do normy. Co do "Metali" miałem kilka sztuk ale bez małpiego zachwytu jakościowego no chyba, że cenowego
A już świetną szlifierką nawet do głowic ALPS albo tych Technics'owych to STILON GORZÓW był nie do pobicia i myślę, że produkowano ją tylko po to by producenci głowic mieli nadal pracę
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Załączniki
-
- 6512.jpg (1.84 KiB) Przejrzano 2266 razy
3ds max 2013, Adobe Photoshop CS6, Sony Vegas Pro 12, Pro Tools ... - to moje zabawki 
-
eenneell
Kasety magnetofonowe
Czy Ktoś z Forumowców ma sposób na przechowywanie kaset 
Nie mam na mysli półki, tylko coś na kształt "skrzynki", boxu etc
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Kasety magnetofonowe
Kiedyś sprzedawano na bazarach takie specjalne skrzynki (plastikowe albo drewniane) na kasety. Może jeszcze znajdziesz gdzieś taki towar 
Oczywiście chodzi tu o kasety w opakowaniach
Oczywiście chodzi tu o kasety w opakowaniach
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
eenneell
Kasety magnetofonowe
Jasne!Wojtek pisze:Oczywiście chodzi tu o kasety w opakowaniach
tylko gdzie te "bazary"?
Myślałem o tym ,że może Ktoś "wyhaczył jakiś zamiennik"/ sposób?:)
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Kiedys mialem taki box o ktorych pisze Wojtek /do wozenia kaset w samochodzie/ Teraz mam trzy bardzo stare walizki i trzy kosze wiklinowe a reszta kaset w szufladach .... mimo, ze pozbylem sie chyba ze 400 sztuk to i tak mam jeszcze prawie 700 kaset.eenneell pisze:Czy Ktoś z Forumowców ma sposób na przechowywanie kaset
- Robert007Lenert
- Kontakt:
To ciekawe, bo ja mialem stycznosc z Soniakami (dual capstan) i ten teoretycznie znakomity patent na precyzyjne prowadzenie tasmy i jej odpowiedni naciag w rzeczywistosci byl mankamentem. Roznice predkosci obu rolek roznily sie o zla wartosc...inna od obliczonej. Po wyjeciu tylnej rolki problem znikal a prowadzenie tasmy stawalo sie wzorcowe. Jak widac i Technics mial z tym problem.rbi1968 pisze:Ja osobiście z C-100 używałem DENON'ów w Technics'ach dwu-rolkowych (dual capstan) i gięły się jak diabli. Po wyjęciu "drugiej" rolki wszystko wracało do normy. Co do "Metali" miałem kilka sztuk ale bez małpiego zachwytu jakościowego no chyba, że cenowegoA już świetną szlifierką nawet do głowic ALPS albo tych Technics'owych to STILON GORZÓW był nie do pobicia i myślę, że produkowano ją tylko po to by producenci głowic mieli nadal pracę
![]()
Pozdrawiam.
- rbi1968
No niestety, sam magnetofon jako taki świetny (3 głowice, Bias ... cała masa duperelek) ale mechanizm do d....y i dla tego też już w modelach AZ6 i 7 (z resztą centralny mechanizm i podstawa o strukturze plastra miodu miały niwelować drgania) z tego patentu zrezygnowano.Robert007Lenert pisze:To ciekawe, bo ja mialem stycznosc z Soniakami (dual capstan) i ten teoretycznie znakomity patent na precyzyjne prowadzenie tasmy i jej odpowiedni naciag w rzeczywistosci byl mankamentem. Roznice predkosci obu rolek roznily sie o zla wartosc...inna od obliczonej. Po wyjeciu tylnej rolki problem znikal a prowadzenie tasmy stawalo sie wzorcowe. Jak widac i Technics mial z tym problem.rbi1968 pisze:Ja osobiście z C-100 używałem DENON'ów w Technics'ach dwu-rolkowych (dual capstan) i gięły się jak diabli. Po wyjęciu "drugiej" rolki wszystko wracało do normy. Co do "Metali" miałem kilka sztuk ale bez małpiego zachwytu jakościowego no chyba, że cenowegoA już świetną szlifierką nawet do głowic ALPS albo tych Technics'owych to STILON GORZÓW był nie do pobicia i myślę, że produkowano ją tylko po to by producenci głowic mieli nadal pracę
![]()
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
3ds max 2013, Adobe Photoshop CS6, Sony Vegas Pro 12, Pro Tools ... - to moje zabawki 
- Pajdak
Kasety magnetofonowe
A ja mam pytanko dotyczące kaset, bo ostatnio odświeżyłem swojego decka. Kupiłem spory kawał czasu temu drugą demówkę Behemotha w pierwszym wydaniu kasetowym no i mankament jest taki, że strona A gra malina, bez zniekształceń, a w drugiej nie ma w ogóle wysokich tonów, sam bas. Da się coś z tym zrobić czy to wina taśmy?
- matik7777
A to ciekawe zjawisko. Druga demówka Behemotha to było bodajże "Return to the nothern moon", mam rację?
Czy jest to już "oficjalne" wydawnictwo czy totalna amatorka robiona metodą "play+rec"?
Błędy w "tłoczniach" kaset się zdarzają. Zarówno w tych oficjalnych (nawet TAKT) i mniej oficjalnych.
Kiedyś mój tato zakupił kasetę (oryginalną, z hologramem) IRA "Tu i teraz". Kaseta przez 2 minuty leciała normalnie, po czym zaczęła lecieć zniekształcona wersja strony B od tyłu
Ktoś obsługujący machinę kopiującą musiał być nieźle wstawiony.
Szybko uporaliśmy się z tym problemem przegrywając na taśmę CD. Nawet lepsza jakość była
Co do problemu, jeśli masz w magnetofonie opcję "Play Trim", to spróbuj jej użyć
Czy jest to już "oficjalne" wydawnictwo czy totalna amatorka robiona metodą "play+rec"?
Błędy w "tłoczniach" kaset się zdarzają. Zarówno w tych oficjalnych (nawet TAKT) i mniej oficjalnych.
Kiedyś mój tato zakupił kasetę (oryginalną, z hologramem) IRA "Tu i teraz". Kaseta przez 2 minuty leciała normalnie, po czym zaczęła lecieć zniekształcona wersja strony B od tyłu
Ktoś obsługujący machinę kopiującą musiał być nieźle wstawiony.
Szybko uporaliśmy się z tym problemem przegrywając na taśmę CD. Nawet lepsza jakość była
Co do problemu, jeśli masz w magnetofonie opcję "Play Trim", to spróbuj jej użyć
about:blank
-
eenneell
Kasety magnetofonowe
Kolego matik7777!
zmień to swoje idiotyczne zdjęcie;
http://www.winyl.net/download/file.php? ... 478818.gif
Ani dowcipne.. ani jakiekolwiek...
No chyba, że chcesz aby to forum "ktoś zamknął za rozpowszechnianie idei faszystowskich"!?
pzdr
zmień to swoje idiotyczne zdjęcie;
http://www.winyl.net/download/file.php? ... 478818.gif
Ani dowcipne.. ani jakiekolwiek...
No chyba, że chcesz aby to forum "ktoś zamknął za rozpowszechnianie idei faszystowskich"!?
pzdr
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Kasety magnetofonowe
To teraz już sama podobizna Hitlera kwalifikuje się jako "rozpowszechnianie idei faszystowskich"?eenneell pisze:No chyba, że chcesz aby to forum "ktoś zamknął za rozpowszechnianie idei faszystowskich"!?
Chyba tylko w krzywym zwierciadle albo innym niepoważnym miejscu.
A tak na serio to takie rzeczy powinieneś załatwiać prywatnie, wszak to ty, jak mniemam, czujesz się w jakiś sposób urażony.
matik7777 zrobi jak zechce.
Niestety zbyt wiele magnetofonów nie ma takiej funkcjimatik7777 pisze:Co do problemu, jeśli masz w magnetofonie opcję "Play Trim", to spróbuj jej użyć
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Pajdak
Jest to oficjalne wydawnictwo, papier kredowy, nadruki na kasecie, nie żadna kopia + ksero okładkamatik7777 pisze:A to ciekawe zjawisko. Druga demówka Behemotha to było bodajże "Return to the nothern moon", mam rację?
A opcji Play Trim, tak jak Wojtek pisał, mój deck nie posiada
-
eenneell
Kasety magnetofonowe
Nie! nie czuję się urażony; głupota mnie jeszcze nie uraża.Wojtek pisze:A tak na serio to takie rzeczy powinieneś załatwiać prywatnie, wszak to ty, jak mniemam, czujesz się w jakiś sposób urażony.
matik7777 zrobi jak zechce.
Natomiast dałem delikatną życzliwą uwagę/radę; Bo ktoś może poczuć się urażony!
PS
Co to jest?matik7777 pisze: przegrywając na taśmę CD.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Kasety magnetofonowe
A dokładnie to przy nagrywaniuPajdak pisze:No to musi być wada przy tłoczeniu...
Nagrał materiał z płyty kompaktowej na taśmę.eenneell pisze:Co to jest?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
eenneell
Kasety magnetofonowe
Aaa! po prostu "przegrywając CD na taśmę" - AH ! TA POLSZCZYZNA!Wojtek pisze: Co to jest?
Nagrał materiał z płyty kompaktowej na taśmę.