Zerknij jak ludzie to robią, Da się ale trzeba pokombinować z izolacją.
Dzięki, ale to chyba już poza moimi umiejętnościami montażowymi
Jednak sobie odpuszczę tego Mogami.
Po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii chciałem sprawdzić, porównać 2497 do niebieskiego Ortofona ale jednak za dużo kombinowania. Przynajmniej wiemy że jest to wykonalne i jak będzie więcej czasu to może kiedyś się zmobilizuję.
Garrard 401, Dp-59L, TD125, Pre MPW, Saec WE-308L, 3009, AT33PTGII, Shure V15 III
Patrząc na budowę kabla to podejrzanie mało. Niską pojemność (ok 50pf) mają kabelki w których ekran od żyły oddziela gruba warstwa izolacji. A tu ekran, solidny, leży bezpośrednio na izolacji żył.
A tu ekran jest trójwarstwowy, folia aluminiową, folia miedziana i plecionka. Może wszystkie musisz złapać ale nawet jak na jedną warstwę to mało.
A mierzysz mostkiem czy jakimś multimetrem?
na innych sondach sprawdziłem i jest tak jak mówisz, pojemność żyła/ekran + wtyki RCA daje 180pf/m, także bez rewelacji na Chińczyku, lepiej wypada jednak AN
DDX-1000 > RMG-309i/SME3012 > SPU/MPU > Lundahl > AN Kondo/ANK > 300B > Audio Nirvana
CM4 Diretta Host > Holo Red Diretta Target (DDC Mode) > Holo Cyan 2 > AN Kondo > 300B > Audio Nirvana
Nie bardzo rozumiem pytanie. Jaką budowę ma ten kabel? Dwie żyły plus ekran? Jeżeli tak to teoretycznie nie kłamią że żyła-żyła jest 35 ale z drugiej strony to co widzi pre to będzie żyła do żyła + ekran. Ew. nie podłączają ekranu, co było by dość niemądre.
Ew jest to przewód żyła + ekran i to nazywają pojemnością żyła-żyła bo ekran taką funkcje wtedy spełnia. Od biedy te 35 da się wtedy uzyskać ale to już wyczynowa wielność przy średnicy do 7mm
tam kanały są rozdzielone, chyba że biorą 2 kable i mierzą żyła na sondę plus i drugi żyła na sondę minus ale to jest bez sensu ale na te 35 jakoś wychodzi , na jednym żyła/ekran ma ok. 200pf bo to sprawdzałem
DDX-1000 > RMG-309i/SME3012 > SPU/MPU > Lundahl > AN Kondo/ANK > 300B > Audio Nirvana
CM4 Diretta Host > Holo Red Diretta Target (DDC Mode) > Holo Cyan 2 > AN Kondo > 300B > Audio Nirvana