Źle wklejony diament - Shure M75
- tatadilera
- Gramofon: Pioneer PL-600
Źle wklejony diament - Shure M75
Hej kupiłem Szczure m75 od kolegi z forum i kupiłem na ebayu eliptyczny zamiennik - okazuje się, że może nie był to bardzo dobry pomysł na zaoszczędzenie stówy.
Igła ma "krzywo" wklejony tip. Tzn nie skrzywiony w pionie a odsunęty od osi ogły.
Czy jedyną opcją jest zwrot czy da się to jakoś zniwelować?
Na moje ucho w dźwięku jest za dużo szeleszczenia na górze (sybilanty!?), niższe częstotliwości brzmią przyjemnie i ciepło. Nie mam żadnego porównania bo nigdy nie słyszałem innego szczura więc może one tak grają?
Zdjęcie jakoś pokazuje problem.
Igła ma "krzywo" wklejony tip. Tzn nie skrzywiony w pionie a odsunęty od osi ogły.
Czy jedyną opcją jest zwrot czy da się to jakoś zniwelować?
Na moje ucho w dźwięku jest za dużo szeleszczenia na górze (sybilanty!?), niższe częstotliwości brzmią przyjemnie i ciepło. Nie mam żadnego porównania bo nigdy nie słyszałem innego szczura więc może one tak grają?
Zdjęcie jakoś pokazuje problem.
Grundig Box 650 Professional, CA CXA60, CA 551p, Pioneer PL-600, CA 751BD, Allo Digione
- stos79
- Gramofon: Luxman PD 444
Re: Źle wklejony diament - Shure M75
Igła powinna być na środku,więc reklamacja.
Chyba,że olejesz i na własną odpowiedzialność ją przegniesz.A pewności czy jest ok pewnie nie będzie.
Chyba,że olejesz i na własną odpowiedzialność ją przegniesz.A pewności czy jest ok pewnie nie będzie.
- tatadilera
Przegnę czyli przesunę w płaszczyźnie poziomej w lewo (wg. zdjęcia)?
Czy taki zabieg nie rozwali zawieszenia? W sensie gdzie niby nastąpi to wygięcie?
To takie teoretyczne pytanie bo już prędzej oleję i zostawię jak jest. Jakoś odsyłanie do UK tak sobie mi się uśmiecha.
Czy taki zabieg nie rozwali zawieszenia? W sensie gdzie niby nastąpi to wygięcie?
To takie teoretyczne pytanie bo już prędzej oleję i zostawię jak jest. Jakoś odsyłanie do UK tak sobie mi się uśmiecha.
Grundig Box 650 Professional, CA CXA60, CA 551p, Pioneer PL-600, CA 751BD, Allo Digione
- stos79
- Gramofon: Luxman PD 444
Możesz też spróbować skorygować wkładkę na koszyku,bo zapewne sybilanty masz w jednym kanale(o ile wkładka jest poprawnie skalibrowana).
Jeśli chodzi o przeginanie,to tak w lewo.Lekko paznokciem przesuń,bez przeginania mechanicznego i siłowego.Delikatnie.
Jeśli chodzi o przeginanie,to tak w lewo.Lekko paznokciem przesuń,bez przeginania mechanicznego i siłowego.Delikatnie.
- gravediggie
- Gramofon: JVC & Schneider
Dasz linka ku przestrodze?
JVC JL-A1|Shure M75|MMCF10|Dual CV 6020|Canton Karat 920
Milijon kabli..
Milijon kabli..
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Skoro źle wklejony tip to żadnym przeginaniem nic tu się nie naprawi.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- tatadilera
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
W aukcji jest ładnie prosto.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- tatadilera
Sprzedali tego 77 sztuk więc pewnie nie wszystkie są złe ale akurat na mnie trafiło...
Ostatnio zmieniony 17 cze 2020, 22:47 przez tatadilera, łącznie zmieniany 1 raz.
- gravediggie
Dzięki za link. Ja zamówiłem dzisiaj tu https://www.myneedlestore.com/produit/p ... nt-stylus/
Korzystam z zamiennika tego producenta w przypadku innej wkładki z zadowoleniem. Ceny są w dolarach kanadyjskich. Normalnie ok 2 tyg trwa przesyłka, w związku z pandemią pewnie trza doliczyć kolejne 2.
Korzystam z zamiennika tego producenta w przypadku innej wkładki z zadowoleniem. Ceny są w dolarach kanadyjskich. Normalnie ok 2 tyg trwa przesyłka, w związku z pandemią pewnie trza doliczyć kolejne 2.
Milijon kabli..
Milijon kabli..
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jaki jest problem z odzyskaniem pieniędzy za felerny egzemplarz?
Ewentualnie pewnie wymiana wchodzi w grę.
Ewentualnie pewnie wymiana wchodzi w grę.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- jogurteq
- Gramofon: Pioneer PL-50L II
Spróbuj napisać do niego. Może wyślę drugą sztukę. Wyślij zdjęcia i opisz problem. Często sprzedawcy cenią sobie opinie bardziej niż zarobek na pojedynczych sztukach. Bo zła opinia to sprzedaż spada. Warto spróbować.
Pioneer PL-50L II - Kenwood KA-9150 - Kenwood KT-7550 - Sansui A-80 - Onkyo TX-NR686 - Klipsch RP-8000F - RP-500C - RP-400M - Klipsch R-115SW - Bang&Olufsen S60 - Philips CD473 - Chromecast Audio (2015)
- tatadilera
Sprzedawca może zwrócić pieniądze i pokryć koszty odesłania gdyby kogoś interesowało na czym stanęły negocjacje. Proces handlowy więc w sumie w porządku. Kontrola jakości przed wysyłką już mniej.
Obstawałem przy wysyłce drugiej igły bez knieczności odesłania, bo co niby zrobi z tą? Sprzeda ponownie? No ale się uparł.
Obstawałem przy wysyłce drugiej igły bez knieczności odesłania, bo co niby zrobi z tą? Sprzeda ponownie? No ale się uparł.
- gravediggie
Pewnie odeśle ją dalej. Historia z happy endem
.

Milijon kabli..
Milijon kabli..
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
W sensie że oczekiwałbyś żeby sprzedawca igły za 8 dych otwierał każde opakowanie i testował na sprzęcie przed wysyłką?
Odeśle do swojego dostawcy. Normalna sprawa.tatadilera pisze: ↑18 cze 2020, 20:51Obstawałem przy wysyłce drugiej igły bez knieczności odesłania, bo co niby zrobi z tą? Sprzeda ponownie? No ale się uparł.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum