Wstałem z rana i przełożyłem V15 III do oryginalnego koszyka z gramofonu Uniwersum 6000
wkładka ułożyła się bardziej w poziomie, uzyskałem 52 na 54 mmm zalecane odległości igły i ogólnie ustawiłem jak umiałem .. i zagrało to znacznie lepiej i też bardziej się prezentuje - jest korzyść
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
Dlatego koszyki z daszkami bywają problematyczne.
V15 III akurat ma punkty mocowań bliżej tyłu wkładki, zamiast gdzieś bliżej środka albo frontu jak to zwykle bywa.
Powieś na koszyku Technics albo kup jakiś inny, nie rozumiem po co robić z tego kwadraturę koła.
Tym bardziej że podkreślasz jak to tobie wiszą te technikalia
Odwołać się muszę do Waszej wyrozumiałości - wątek ma 82 strony, przewertowałem sporo, ale nie wszystko.
Wyszukiwarką też nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
Nie bijcie
Potrzebuję protractor albo jakieś sprawdzone rady jak precyzyjnie ustawić overhang na Thorens TD320 MkII z ramieniem TP-90.
Przeczesałem internety - znalazłem tylko płatne na ebayu.
Oryginalnie Thorens dołączał z gramofonem plastikowy "szablon" dla ustawienia overhang na headshellu - oczywiście go nie posiadam
Zanim zakupię szablon czy inne ustrojstwo na ebayu to mi się urlop świąteczny skończy
No to zmiana szybka tematu - przewertowałem wątek, znalazłem fragmenty gdzie rozprawiacie o ustawieniu VTA oraz równoległości ramienia do talerza.
Ale nie znalazłem niestety czy dywagujecie nad podniesionym czy na opuszczonym ramieniem?
Na logikę chyba chodzi o równoległość opuszczonego ramienia z poprawnie wyważoną już wkładką i igłą spoczywającą na płycie, prawda