Pokaż mi swoją wkładkę

Źródła dźwięku
ODPOWIEDZ
fal

Re: Pokaż mi swoją wkładkę

Post autor: fal »

Może zadam kretyńskie pytanie , jeśli wkładka z headshell jest za ciężka do ramienia bo z podstawową przeciwwagą nie jestem w stanie jej wyważyć to zakładając cięższą przeciwwagę zmienia się rezonans ? Chciałbym kupić LH6000 , ale nie chcę też zrobić idiotycznego kroku miało być lepiej a wyszło jak zawsze. Mam Cadenze i jeśli LH6000 ma ją wynieść na wyżyny to chcę to zrobić ale jeśli mam wydać kasę i ma tylko cieszyć oko to temat odpuszczę.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

fal pisze:
dzisiaj, 20:06
to zakładając cięższą przeciwwagę zmienia się rezonans ?
Nie, a precyzyjniej - sama większa przeciwwaga ma znikomy wpływ, ale oczywiście cięższy headshell będzie miał wpływ na rezonans bo zwiększy się masa efektywna.

Wiesz, nie mam pojęcia na co liczysz jeśli chodzi o upgrade koszyka.

Ja to w ogóle dziwię się że poszedłeś w tym kierunku, ale to pewnie sam wiesz :D
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
fal

Post autor: fal »

Wojtek pisze:
dzisiaj, 20:36
Wiesz, nie mam pojęcia na co liczysz jeśli chodzi o upgrade koszyka.

Ja to w ogóle dziwię się że poszedłeś w tym kierunku, ale to pewnie sam wiesz
Wojtek, nie mam pojęcia czy koszyk coś zmieni nie chcę się pchać na siłę nie mam takiego doświadczenia stąd moje pytanie.
Co do kierunku hmm ... moje odniesienie jest do AT33PTGII ( po wymianie igły więc jak gra oryginał nie wiem ) jest bardziej wyrafinowanie , jest cieplej , dźwięk jest bardziej dociążony , ale to nie jest przeskok jakiego oczekiwałem , AT potrafiła mnie bardziej oczarować wprowadzić w zachwyt , być może moje doświadczenie jest już większe i oczekuję zbyt dużo sam nie wiem , wiem natomiast , że AT porównywałem do Hana EL , a Cadenze do AT33.
ODPOWIEDZ