http://allegro.pl/zintegrowany-headshel ... 50287.html
1. Jaka ocena w skali od 1-5

2. Czy mocowanie standartowe, czy jakiś Yamahy patent?

3. Czy cena "dobra"

Pewnie że maeenneell pisze:Czy to ma sens
 Technics też miał tego typu produkty.
 Technics też miał tego typu produkty.Żebym to ja jeszcze wiedział jaka wkładka tam siedzieenneell pisze:1. Jaka ocena w skali od 1-5
 Widziałem już kiedyś ten headshell, ale nie pamiętam szczegółów.
 Widziałem już kiedyś ten headshell, ale nie pamiętam szczegółów.Zależy o czym mówimy. Jeśli chodzi o mocowanie do ramienia to jest ono standardowe jak na uniwersalnych headshellach.eenneell pisze:2. Czy mocowanie standartowe, czy jakiś Yamahy patent?
Jak na tego typu patent bez igły? Chyba nie.eenneell pisze:3. Czy cena "dobra"

Ok! Sorki! Chciałem zmienic na bardziej sensowny (opis) ale poszłoooo!Wojtek pisze:Taka uwaga na przyszłość: nie pisz tytułów tematów czy też całych postów z dużych liter.
No własnie! Sprzedawcy (nie wszyscy) ciągłe klienta mają w nosieWojtek pisze:Opis sprzedawcy zasadniczo nie pomaga. Szkoda że nie ma fotki od frontu.

Tak też to widzę, ze mocowanie jest "2 stopniowe"; czyli wkładka/ ramię i wkładka?igła, a nie ma wkładka/ headschelleenneell pisze:Zależy o czym mówimy. Jeśli chodzi o mocowanie do ramienia to jest ono standardowe jak na uniwersalnych headshellach.
Jeśli chodzi o wkładkę to chyba nie da się jej zdemontować.

No właśnieWojtek pisze:Żebym to ja jeszcze wiedział jaka wkładka tam siedzi

te wpisy- nie jest źle
  te wpisy- nie jest źle  , ale dobrze też nie
 , ale dobrze też nie  

Fajnie że się to wywiedziałeś. To rozwiązuje tajemnicęeenneell pisze:YAMAHA : CGS 6600

Inaczej. Igła Yamaha CG-6600 do tego patentu to "zakamuflowana" igła od AT-71, ze szlifem sferycznym. Ten sam produkt.eenneell pisze:czy poza tym. że AT 71 jest "zamiennikiem" (jakby)
Nie bardzo rozumiem. Obieramy "wzorzec" i co dalej?eenneell pisze:Nie wiem, ale to może pomysł na jakiś temat, czyli wzięcie jakiejś wkładki/ igły (powszecnnie "uznanej" i znanej- jako wzorzec ( taki małe Sevres podparyskie)
Chodzi o "punkt" odniesieniaWojtek pisze:Nie bardzo rozumiem. Obieramy "wzorzec" i co dalej?
 Np mogę powiedzieć, że B&O SP7 jest porównywalna,  a raczej ciut lepsza od Shura M 75,
  Np mogę powiedzieć, że B&O SP7 jest porównywalna,  a raczej ciut lepsza od Shura M 75,   

Przyjmując,że shureM75 jest powszechnie znany i uznany
 Przyjmując,że shureM75 jest powszechnie znany i uznany 

Jeśli chodzi o klasyfikację to raczej poniżej M75.eenneell pisze:jak ocenić AT-71 względem ww szczurka

Wojtek pisze:Jeśli chodzi o klasyfikację to raczej poniżej M75.
 OK!
 OK! 

Mnie pasuje
  Mnie pasuje 
Jak chcesz samemu prowadzić sobie takie porównania to raczej nikt Tobie nie przeszkodzi, ale ogólnoforumowe "wzorce" tego typu raczej nie mają sensu.eenneell pisze:Czyli odniesienie do M75 akceptujemy

Mnie pasuje