Cześć, przychodzę do Was z takim w sumie dość dużym problemem. Zakupiłem gramofon PS-X7, przy sprzedawcy wszystko wyglądało dość dobrze na manualu talerz kręcił, obroty trzymał, muzyka z głośników leciała, return działał. Wychwyciłem tylko problem na nastawie automatycznej - ramię ruszało, ale wracało - pomyślałem, albo nie potrafimy go włączyć, albo po prostu stał za długo w zimnym garażu. Zdecydowałem się na zakup, zabezpieczyłem i pojechałem w dość daleką drogę do domu. Wróciłem do domu, znalazłem instrukcję, na spokojnie sobie ją przetłumaczyłem i zabrałem się do ustawiania tego sprzętu na nowo. Automat dalej nie działa

A jak chciałem po prostu go włączyć na manualu to niestety mam jakiś mini problem z ramieniem, a mianowicie z wajchą ramienia. Opuszcza ramię w zakresie może - +/- 1 milimetra. Ktoś wie czym może być to spowodowane? Złe ustawienie przeciwwagi? Starość?

Nie powiem, gramofon podoba mi się niesamowicie i jest w idealnym stanie jeżeli chodzi o jego "wygląd". Z automatem (jeżeli jest uszkodzony, zabrudzony) zapewne sobie nie poradzę, ale może uda mi się nim cieszyć chociaż w wersji manualnej, a z automatem miejmy nadzieję poradzi sobie serwis. Zna ktoś ten model? Miał ktoś z nim problemy? Albo może ktoś potrafi jakkolwiek mi pomóc. Z góry dziękuję:)