gramofon kupiony u tego osobnika:domibobi pisze: ↑08 sty 2026, 17:42Ok. Myślałem, że sprzedający też ma co za uszami w zakresie stanu wizualnego. Tak czy siak chętnie dowiem się od kogo kupiłeś.Krystian400 pisze: ↑08 sty 2026, 17:11Wieczorem edytuje tą wiadomość i ci podrzucę, ale miej świadomość, że to zenmarket nawaliło grzebiąc w ramieniu, nie sprzedający.
https://zenmarket.jp/pl/yahoo.aspx?sell ... E6mkyyg5kM
Powiem ci szczerze, że jakbym wiedział o kosztach dostawy to bym pewnie już dozbierał klepaków na pl70L. Na tą chwile ?? Nigdy już nie sprowadzę gramofonu, a jeżeli jednak to przez Pawła. Tak to na tą chwile jestem bez gramofonu, sił i oszczędności.xytrasik pisze: ↑08 sty 2026, 20:40Siemanderko w Nowym Roku.
Z jednej strony to wypada się autorowi cieszyć, że nie porwał się na P3, wówczas to by się działo.
A ja również przerabiałem zakupy poprzez bramkę, niestety sprzęt lepiej zachowany już się na aukcjach wysprzedał.
Zostały wypolerowane sztuki faktycznie po serwisach ale ekonomicznie kompletnie się nie kalkulują.
Sprzęt dostępny w licytacjach to głównie złom, szacunek Japończykowi, że przynajmniej nie kłamią, tylko opisują co i jak nie działa. Ofert typu: dostałem od znajomego, pośredniczę jedynie w sprzedaży to wiadomo, strzał w kolano.
Było jeszcze kupić PL70L II, transport troszkę drożej, ale i inna klasa gramofonu.
Jak bardzo chcesz to mam całą wieżę od PL50L, nie pytaj skąd, po prostu tak jak Ty kupiłem gramofoni tylko wieża z niego została
![]()
Zresztą jak Paweł weźmie się za gramofon (Pawełku pozdrawiam serdecznie korzystając z okazji) to wiadomo, że na nogi postawi, ale reasumując zakup, cło, naprawy wyjdą więcej niż zakup w kraju.
Co do wieży raczej nie potrzebuje, wysyłam gramofon w poniedziałek kurierem do Pawła. Mimo wszystko dziękuje za propozycje, mam nadzieje, że nie będę musiał z niej korzystać