Micro Seiki DD7

Kosmiczne talerze z ramionami
ODPOWIEDZ
ahaja
Re: Micro Seiki DD7

Post autor: ahaja »

Ano - SUT to najlepszy kompan do takich wkładek z gainem 32-36dB.
Na szczęście już takich nie robią ... ;-).
fal

Post autor: fal »

ahaja pisze:
03 lis 2025, 11:10
AT33 II ma 10ohm impedancji wewnętrznej, co za tym idzie warto zacząć od obciążenia jej impedancją około 150ohm w preampie (x15).
Możliwe, że akurat u Ciebie x30 (teraz masz tyle) sprawdzi się lepiej, ale warto pobawić się i sprawdzić x10 czy x20.
Dzisiaj ustawiłem na 150 Melua zagrała tak , że mi spodnie spadły a gdy ustawiłem na 200 to i gacie zjechały. Oczywiście to żarty , ale Ahaja pre daje takie możliwości , że nawet nie wiem co napisać uważam , że jest warty każdej złotówki. Ogólnie jestem oszołomiony i zachwycony torem analogowym , kiedyś ktoś napisał , że analog nie zagra tak jak cyfra otóż moim zdaniem cyfra nie zagra tak jak analog. Mam streamer raczej z tych nie najgorszych ale nie najlepszych chociaż miałem w swoim torze i takie które kosztowały krocie i takich emocji jakie daje mi analog z wkładką 33PTG nie miałem nigdy. Miałem kilka dobrych dni u siebie CD Metronome Le player +4 za bagatela 44 tyś grał świetnie ale emocji takich jak na czarnym krążku nie było. Mogę sobie jedynie troszkę w brodę pluć , że tak długo zwlekałem z zakupem dobrego drapaka.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Miło że w końcu odkrywasz że cena nie gra :morda:
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
fal

Wojtek pisze:
05 lis 2025, 01:56
Miło że w końcu odkrywasz że cena nie gra
Wojtek , ale obydwoje wiemy , że cena gra i ma ogromne znaczenie są jednak wyjątki od reguły. Prawdą jest , że jestem ogromnie zadowolony z ostatnich moich zakupów i nie wydałem na ten dźwięk krocia a przecież mogłem.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

fal pisze:
10 lis 2025, 18:44
Wojtek , ale obydwoje wiemy , że cena gra
Czegoś nie zrozumiałeś i mam się powtarzać?
Gratuluje odkrycia że cena nie gra, szczerze.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
fal

Tor analogowy gra cały czas na moich emocjach jestem tak mile zaskoczony , że szok. Mówiłem sobie , że w tym roku koniec z rozwojem ale męczy mnie przedwzmacniacz chciałbym mimo wszystko zrobić jeszcze krok wyżej. Mam dwa typy Husaria i Manley Chinook o jednym i drugim sporo poczytałem w sieci niestety z wypożyczeniem jest ciężko. A opinie są pozytywne o jednym i drugim Manley jest droższy no i ze sznytem lampy a ja nic lampowego w torze nie mialem więc trochę mnie kręci w stronę Chinook. Może ktoś coś podpowie w którą stronę iść, wkladka AT33PTG, wzmacniacz Goldmund Telos7, kolumny Dynaudio Confidence C1 Signature.
ODPOWIEDZ