Pro-Ject Carbon - kalibracja - jakość dźwięku

Kosmiczne talerze z ramionami
koffers

Re: Pro-Ject Carbon - kalibracja - jakość dźwięku

Post autor: koffers »

O dziękuję. Przeoczyłem ten wątek szukając nazw urządzeń w temacie.
koffers

To raczej nie to. Z tego co wiem dynamika dotyczy całości pasma.
Muszę jednak mieć więcej płyt, żeby kontynuować ten temat. Zbyt mało mam doświadczenia z winylem, żeby się wdawać w polemikę.
Myślę że The Package - 1 track z Thirteen Step by A Perfect Circle mógłby powiedzieć coś więcej niż jakikolwiek kawałek z Hesitation Marks.
Dzięki za pomoc.
zbyszek1982

Pro-Ject Carbon - kalibracja - jakość dźwięku

Post autor: zbyszek1982 »

koffers pisze:Myślę że The Package - 1 track z Thirteen Step by A Perfect Circle mógłby powiedzieć coś więcej niż jakikolwiek kawałek z Hesitation Marks.

Akurat ten album ma porównywalną dynamikę: http://www.dr.loudness-war.info/details.php?id=20654

NIN to oczywiście żadna referencja, ale jak pisałeś o braku basu, to Ci dałem kawałek w którym go nie brakuje.
koffers

Hej

Obiecałem, że wrócę do wątku, a więc..

Wymieniłem Record USB Pro-Jecta na CA 651B i okazało się, że winnym mizernego basu był jednak przedwzmacniacz Pro-Jecta. Nie wiem, czy dlatego, że rzeczywiście miał słabe wzmocnienie, czy po prostu był słabszy. CA w każdym bądź razie zgrał się całkiem fajnie z resztą sprzętu i basu jest teraz wystarczająco dużo. Jak dla mnie nawet lekko za dużo i bas nie ma takiej kontroli jak w przypadku CD, ale mojej żonie taki przekaz bardziej odpowiada. DCD brzmi pięknie.

Dzięki za pomoc i zwrócenie uwagi na poszczególne elementy.
ODPOWIEDZ