Dual 660 z wkładką Dn425
-
Dual 660 z wkładką Dn425
Witam chciałbym zapytać o opinie na temat tego gramofonu. Czy jest to dobry wybór na początek. O ile się zdążyłem zorientować wkładka ta jest magnetyczna, czyli z podpięciem tego sprzętu pod tosce 303 nie powinno być problemów ?
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Re: Dual 660 z wkładką Dn425
Spoko w Tosce masz wejście 'gramofon DIN', jeśli Dual CS660 miałby kable z RCA to będziesz potrzebował przejściówkę za kilka złotych (z uziemieniem).
W Twoim(tym) gramofonie oryginalna wkładka to CDS 660, a ta Dn425 to chyba coś na bazie Ortofona*, też spoko.
* @Wojtek będzie wiedział dokładnie, te wkładki o kształcie czółenka są dla mnie tajemne dość
W Twoim(tym) gramofonie oryginalna wkładka to CDS 660, a ta Dn425 to chyba coś na bazie Ortofona*, też spoko.
* @Wojtek będzie wiedział dokładnie, te wkładki o kształcie czółenka są dla mnie tajemne dość

-
A sam gramofon wart jest czegokolwiek , zdaje sobie sprawę że to pewnie nie jakaś górna półka ale czy da się posłuchać nie tracąc słuchu :]
- darkman
- Kontakt:
Poczekaj chwilę na info kolegów. Ja nie jestem znawcą Duali akurat. Dla mnie dobre i najlepsze modele to te z serii
4xx i 7xx. Natomiast CS 660 to zdaje się z linii nowszych produktów i chyba już innej manufaktury. Co nie znaczy, że musi być gorszy tyle, że możliwie mniej polecany, ale poczekaj bo chłopaki maja te modele współcześniejsze obczajone.
Wiesz to jest też kwesti środków jakie chcesz przeznaczyć na gramofon, bowiem to zasadniczo jest clue rozmowy.
Jeśli nie wiemy ile masz za niego dać, to pomoc i opinia jest nieco utrudniona, ale oczywiście szanuję decyzję o zachowaniu ceny dla siebie. Tyle, że na więcej informacji trudno w tym kontekście będzie liczyć.
Dobrej decyzji życzę.
4xx i 7xx. Natomiast CS 660 to zdaje się z linii nowszych produktów i chyba już innej manufaktury. Co nie znaczy, że musi być gorszy tyle, że możliwie mniej polecany, ale poczekaj bo chłopaki maja te modele współcześniejsze obczajone.
Wiesz to jest też kwesti środków jakie chcesz przeznaczyć na gramofon, bowiem to zasadniczo jest clue rozmowy.
Jeśli nie wiemy ile masz za niego dać, to pomoc i opinia jest nieco utrudniona, ale oczywiście szanuję decyzję o zachowaniu ceny dla siebie. Tyle, że na więcej informacji trudno w tym kontekście będzie liczyć.
Dobrej decyzji życzę.
-
- Gramofon: Technics SL1300
Ale tu się płyty kupuje 

Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów

-
Latro masz rację, przepraszam wykazałem się brakiem spostrzegawczości. Proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu, niemniej jednak wszelkie odpowiedzi na postawione pytanie mile widziane.
- darkman
- Kontakt:
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ale Ty ten gramofon już masz czy dopiero chcesz kupić? 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To myślę że da się lepiej wydać te same pieniądze.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum