Zestaw Gramofonowy

ODPOWIEDZ
Albert

Zestaw Gramofonowy

Post autor: Albert »

Witam,
jestem zainteresowany zakupem pełnego zestawu gramofonowego. Tj. Gramofon + Przedwzmacniacz + Wzmacniacz i opcjonalnie głośniki (lub bez, to akurat najmniejszy problem).

Zestaw miałby służyć do odtwarzania winyli w warunkach domowych, więc nie musi to być profesjonalny sprzęt studyjny.

Jeśli chodzi o sprzęt do odsłuchu płyt winylowych jestem całkowicie zielony, więc uszkodzone, wybrakowane lub nadające się tylko do naprawy zestawy mnie nie interesują (chyba że będą wraz z instrukcją krok-po-kroku).

Jeżeli ktoś z was ma jakieś urządzenie z zestawu na sprzedaż, to również czekam na posty i może wraz z kolejnymi propozycjami ( i waszą wiedzą, forumowicze, w tym zakresie :) ) uda mi się coś w tym temacie złożyć. Jednakże najbardziej chciałbym kupić taki zestaw który tylko wyciągnę z pudełka, podłączę i wszystko będzie działało :).

Czekam na wasze propozycje.
Awatar użytkownika
Obywatel
Gramofon: Technics SL-1610MKII

Zestaw Gramofonowy

Post autor: Obywatel »

Albert pisze:Jednakże najbardziej chciałbym kupić taki zestaw który tylko wyciągnę z pudełka, podłączę i wszystko będzie działało :).
Takie rzeczy to tylko w Erze :D

Na forum musisz osobno pytać o wszystkie sprzęty w odpowiednich zakresach cenowych. Jeśli chcesz gotowy zestaw, to najlepszym rozwiązaniem będzie zwrócenie się do kogoś, kto zawodowo handluje RTV - np. do tego Allegrowicza:
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=9555913
i poproszenie go o zmontowanie jakiegoś sensownego zestawu.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
chrzan49

Re: Zestaw Gramofonowy

Post autor: chrzan49 »

Kolego.Prosze na priv a mogę przygotować pełen zestaw w dobrej klasie i umiarkowanej cenie gotowy do odpalenia.
Pozdrawiam Tomasz
PS Mieszkam w Zgierzu
ODPOWIEDZ