przedwzmacniacz gramofonowy +wzmacniacz słuchawkowy
-
Witam czy taka para jest wogóle możliwa ? cz podłańczajàc do przedwzmacniacza, wzmacniacz słuchawkowy bede mógł cieszyć sie z słuchania vinyli ? jaką parę byście polecili do 500-600 stówek?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pewnie że jest możliwa.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: przedwzmacniacz gramofonowy +wzmacniacz słuchawkowy
Wybaczcie, że odkopuję, ale czy może ktoś polecić taki właśnie zestaw do 1tyś PLN? Czy w takiej cenie można szukać lamp czy raczej odpuścić ?
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Za 500-600 pln kupisz sympatyczny wzmaczek słuchawowy na lampce czy dwóch -> ma taki skośnook, kol. @klin z forum (zdaje się.. Klin, masz czy coś pomyliłem?), to pewnie tu da głos.
Phono pre też lampowe dostaniesz za około 900 pln na portalu chińskim, ale są i tańsze. Zasadniczo to powinieneś okrelić priorytetowy sprzęt dla siebie, bo pre 'zwykłe' też podłączysz do tego słuchawkowego, jeśli głownie zależy Ci na wzmacniaczu słuchawkowym.
Trochę bardziej rozwojowy deal to kupno phono pre lampowego np chińczyka, kt®óy w wersji poprawionej zbiera bardzo dobre opinie na portalach gramofoniarzy.
Phono pre też lampowe dostaniesz za około 900 pln na portalu chińskim, ale są i tańsze. Zasadniczo to powinieneś okrelić priorytetowy sprzęt dla siebie, bo pre 'zwykłe' też podłączysz do tego słuchawkowego, jeśli głownie zależy Ci na wzmacniaczu słuchawkowym.
Trochę bardziej rozwojowy deal to kupno phono pre lampowego np chińczyka, kt®óy w wersji poprawionej zbiera bardzo dobre opinie na portalach gramofoniarzy.
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
Hehe właśnie miałem napisać. To są produkty z Little Bear. Można znaleźć na ebay. Mam wzmacniacz słuchawkowy Little Bear P1 i jest przyzwoity. Ponoć ich pre lampowe też jest całkiem niezłe ale jeszcze nie próbowałem. Wpisz Little Bear phono w ebay i wyskoczą te cuda 

- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
-
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
to wpisz aliexpress, znajdziesz na pewno,