Transformatory Empire (był Trubadur)

Żeby nie było za cicho
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Regsoft

Post autor: Regsoft »

Rozmawiałem ze znajomym (niestety mieszka u Niemiaszków), którego sąsiad mógłby chcieć się pozbyć gotowych SUT firmy, o której nie słyszałem ale chodziły z 103R "wunderbar". Problem w tym, że cena to 2x40 EUR co by wskazywało, że to jakieś mono albo same transformatory
Zapomniałem że to forum znawców takich tematów wiec może ktoś słyszał o transformatorach dopasowujących MC firmy Trubadur? Nie wiem jak to się pisze ale tak usłyszał to znajomy ... :?
Ostatnio zmieniony 04 paź 2015, 14:19 przez Regsoft, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Regsoft

Na początku chciałbym wszystkich przeprosić za bezsensowne pytanie.

Zadział głuchy telefon. Nie Trubadur tylko Troubador. I to nie firma tylko nazwa gramofonu. A firma faktycznie to nazywa się Empire. Transformatorki to takie małe gotowe ustrojstwo o nazwie ET-1 które były kupione w komplecie. Już znalazłem w internecie, że taki sam sprzęt sprzedawał się pod różnymi nazwami: Ortofon T-5, Sony HA-T10, Glanz GMCT-10 i pewnie kilka innych.

http://www.vinylengine.com/library/ortofon/t-5.shtml

Wygląda trochę niepoważnie.
Empire ET-1(2).jpg
Mam propozycję nabycia zabawek w cenie ok. 340 zł za parę.
Może trochę bym jeszcze z tej ceny urwał ale nie ma pewności ...

Z tego co już się dowiedziałem to z wkładką Denon DL-103 (ta najtańsza wersja) raczej się w sposób sensowny nie dogadają (poluję na dedykowany SUT Denona w dobrej cenie) ale chyba je przygarnę aby to sprawdzić no i ulokować kapitał :mrgreen:

PS. Może miał ktoś do czynienia z takimi transformatorkami ?
Awatar użytkownika
Regsoft

Regsoft pisze:chyba je przygarnę aby to sprawdzić
Całkiem fajnie działają : http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=12 ... 56#p110756
ODPOWIEDZ