Rozszerzenie profilu użytkownika
- jopp
- Gramofon: Technics SL-Q2
Pomyślałem czy może nie dałoby się rozszerzyć (edytować przez admina w ustawieniach forum) profilu użytkownika o informacje o gramofonie. Chodzi o coś takiego jak na tym forum http://renault.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=81148 gdzie można wpisać posiadany samochód. Po co? Np gdy ktoś opisuje problemy od razu byłoby wiadomo o jaki sprzęt chodzi, gdy ktoś opisuje wrażenia z odsłuchu płyt też łatwiej byłoby to sobie czytającym w głowie zestawić (oprócz gramofonu mogłaby tam być podana też wkładka). I użytkownicy tych samych sprzętów mogliby się łatwiej "odnaleźć", żeby wysyłać sobie pytania jakieś na PW np.
- motown
Jestem za.
Ale technicznie to forum "leży" i takich "bajerów" pewnie długo tu nie zobaczymy...
Wojtek musi zbadać "kwestie prawne"...
Ale technicznie to forum "leży" i takich "bajerów" pewnie długo tu nie zobaczymy...
Wojtek musi zbadać "kwestie prawne"...
Pay for that motherfucker record
The Motown Sound™
The Motown Sound™
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Z mojej strony nie ma problemu, ale chyba praktyczniejsze jest umieszczenie tych danych w tzw. stopce, jeśli ktoś sobie życzy. Wielu użytkowników forum już tak robi, chwaląc się od razu całym swoim torem audio, a nie tylko modelem gramofonu 

Tu akurat nie ma co badaćmotown pisze:Wojtek musi zbadać "kwestie prawne"...

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- KasparHauser
- Gramofon: Nieinterere2000
W stopce mamy duże pole do popisu
.
Też jestem za
. Na forum telefonowym
była rubryka na model, na fw, na tablet
.

Też jestem za

- jopp
Re: Rozszerzenie profilu użytkownika
W stopce to może być "wszystko". Sentencje, grafiki itd. Sam wyłączyłem widoczność podpisów bo miałem dość przewijania tej niepożądanej powiedzmy treści za każdym razem. Co innego profil z informacjami które wyświetlają się pod awatarem. Oczywiście wpisywali by ci co chcieli.
-
.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2016, 12:33 przez blackholesun, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
OK, właśnie dodałem nowe pole. Mam nadzieję że jeden wiersz na 20 znaków wystarczy 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- KasparHauser
- Gramofon: Nieinterere2000
I jeszcze dodatkowe pole pod tytułem Wkładka?
Czy to już za wiele?
Czy to już za wiele?

- jopp
Dzięki, cieszę się że udało się to dodać. Gdyby więcej osób wypełniło to pole to także nowi forumowicze szukający gramofonu widzieliby jakie marki cieszą się powodzeniem. Póki co popieram sugestie poprzednika coby jeszcze dodać wkładkę 

- Reymont
Wg mnie ma to sens, jak również dodatkowe pola typu wzmacniacz i kolumny. Ogólnie, cały tor.KasparHauser pisze:I jeszcze dodatkowe pole pod tytułem Wkładka?
Czy to już za wiele?
Aby nie zagracać pola pod awatarem widziałbym to tak:
Znajdowałby się tam tylko button, nazwany powiedzmy "tor audio", który po kliknięciu by znikał i zamiast niego pojawiałby się kolejno, w tej samej linijce, zastępując siebie na wzajem w krótkich odstępach czasu kolejne elementy toru.
-
.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2016, 12:32 przez blackholesun, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Właśnie tego się obawiałem, że po gramofonie będziecie chcieli wyciągnąć rękę po resztę toru 
Pozwolenie na dziesiątki dodatkowych wierszy znacznie zwiększy wysokość każdego wpisu popełnionego przez użytkownika, który ma te pola wypełnione. Myślę że to może także zirytować niektórych użytkowników. Nie wyobrażam sobie wprowadzenia takich zmian bez poparcia przez chociażby wynik ankiety wśród forumowiczów.
"Obracający się" tekst wydaje mi się być mało praktyczny.
Stopka jest szeroka, więc w jednej lub dwóch linijkach można zawszeć cały opis toru, w jakiejkolwiek formie.

Pozwolenie na dziesiątki dodatkowych wierszy znacznie zwiększy wysokość każdego wpisu popełnionego przez użytkownika, który ma te pola wypełnione. Myślę że to może także zirytować niektórych użytkowników. Nie wyobrażam sobie wprowadzenia takich zmian bez poparcia przez chociażby wynik ankiety wśród forumowiczów.
"Obracający się" tekst wydaje mi się być mało praktyczny.
Stopka jest szeroka, więc w jednej lub dwóch linijkach można zawszeć cały opis toru, w jakiejkolwiek formie.
Można wymuszać, ale to nie ma miałoby sensu, dla pól sprzętowych.blackholesun pisze:Inna sprawa, że osoby, które rejestrują się na forum i pytają o poradę zazwyczaj nigdy nie wypełniają swojego profilu.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Reymont
To może tor/reszta toru w profilu zamiast pod awatarem. Tak jak ma to miejsce z wiekiem...

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Reymont, można tak zrobić, ale mało kto zagląda w profil (a użytkownicy niezarejestrowani w ogóle nie mają tam dostępu), więc intencja przedstawiona przez jopp'a nie byłaby chyba spełniona. Oczywiście jest to też jakaś opcja do rozważenia.
Zauważyłem za to, że w między czasie paru kolegów chyba zmotywowało się tym wątkiem i przedstawili swój tor... w stopce
Zauważyłem za to, że w między czasie paru kolegów chyba zmotywowało się tym wątkiem i przedstawili swój tor... w stopce

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum