Gramofon Unitra Voice gs 431
-
Witam.
Ściągnięty z szafy i odkurzony prezent od Taty z przed chyba już 10ciu laty (tak mnie coś dzisiaj natchnęło:)) Chciałabym uruchomić, więc piszę z prośbą o poradę. Jaki wzmacniacz, jakie kabelki, co i gdzie zakupić, aby cieszyć się dźwiękiem z winylu. Pozdrawiam
Ściągnięty z szafy i odkurzony prezent od Taty z przed chyba już 10ciu laty (tak mnie coś dzisiaj natchnęło:)) Chciałabym uruchomić, więc piszę z prośbą o poradę. Jaki wzmacniacz, jakie kabelki, co i gdzie zakupić, aby cieszyć się dźwiękiem z winylu. Pozdrawiam
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A rozejrzałaś się choć trochę po forum?zancia pisze:Jaki wzmacniacz, jakie kabelki, co i gdzie zakupić, aby cieszyć się dźwiękiem z winylu.

http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=43&t=3421
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Gramofon Unitra Voice gs 431
poczytałam (choć jeszcze mało), niemniej jednak jest to dla mnie na razie czarna magia i właśnie chodzi mi właśnie o to jak złożyć taki zestaw.
- chudy_b
Czego nie rozumiesz?
Masz oprócz gramofonu coś jeszcze? Jakieś głośniki, jakiś wzmacniacz?
Masz oprócz gramofonu coś jeszcze? Jakieś głośniki, jakiś wzmacniacz?
-
Re: Gramofon Unitra Voice gs 431
Witaj.
Nie że nie rozumiem, nie mam wiedzy technicznej jakie dobrać sprzęty i głównie właśnie chodzi mi o wzmacniacz, jaki dobrać do tego gramofonu i dalej jakie do tego wszystkiego głośniki. Czy wzmacniacz może być nowy (nowoczesny) i do połączenia dobrać odpowiednie kable, czy musi być z czasów kiedy wyprodukowano gramofon.
Czy mogę od Was uzyskać konkretne propozycje sprzętowe, podpowiedzi gdzie je kupić. Może faktycznie od razu nie napisałam konkretnie.
Nie że nie rozumiem, nie mam wiedzy technicznej jakie dobrać sprzęty i głównie właśnie chodzi mi o wzmacniacz, jaki dobrać do tego gramofonu i dalej jakie do tego wszystkiego głośniki. Czy wzmacniacz może być nowy (nowoczesny) i do połączenia dobrać odpowiednie kable, czy musi być z czasów kiedy wyprodukowano gramofon.
Czy mogę od Was uzyskać konkretne propozycje sprzętowe, podpowiedzi gdzie je kupić. Może faktycznie od razu nie napisałam konkretnie.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Warto powtórzyć pytanie chudego_b:

Masz coś czy nie masz nic oprócz gramofonu?chudy_b pisze:Masz oprócz gramofonu coś jeszcze? Jakieś głośniki, jakiś wzmacniacz?

Obojętnie czy nowy czy stary. Ważne by miał przedwzmacniacz gramofonowy.zancia pisze:Czy wzmacniacz może być nowy (nowoczesny) i do połączenia dobrać odpowiednie kable, czy musi być z czasów kiedy wyprodukowano gramofon.
Jak już ustalimy co musisz kupić i ile możesz na ten cel wydać pieniędzy, w odpowiednim dziale.zancia pisze:Czy mogę od Was uzyskać konkretne propozycje sprzętowe
To zależy gdzie mieszkasz i czy jesteś otwarta na zakupy onlinezancia pisze:podpowiedzi gdzie je kupić

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Mam gramofon i głośniki stare (creative) ale są ok i to wszystko. czyli wychodzi na to że potrzebuje przedwzmacniacz gramofonowy...
ile na to wydać nie mam pojęcia, tu też proszę o jakieś wskazówki aby sprzęt był... ze średniej półki. czy 1,5 tyś wystarczy?
Mieszkam w 3miescie. Kupuję online.
ile na to wydać nie mam pojęcia, tu też proszę o jakieś wskazówki aby sprzęt był... ze średniej półki. czy 1,5 tyś wystarczy?
Mieszkam w 3miescie. Kupuję online.
- chudy_b
1,5 tyś na przedwzmacniac? Spoko, wystarczy
Jeżeli chcesz pozostać przy tym gramofonie i tych głośnikach (rozumiem, że sa aktywne, tzn maja wbudowany wzmacniacz) to na pre-amp nie warto wydawać więcej niz 100-150 zł. Osławiony Vivanco kosztuje ok. 70.
Jednak dysponując budzetem 1,5tyś i chcąc go włozyć w sprzet grajacy, to mozna cos więcej zdziałać. Mam na myśli kupno lepszego wzmacniacza, pre, kolumn i wkładki.

Jednak dysponując budzetem 1,5tyś i chcąc go włozyć w sprzet grajacy, to mozna cos więcej zdziałać. Mam na myśli kupno lepszego wzmacniacza, pre, kolumn i wkładki.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
I gramofonu przy okazjichudy_b pisze:Mam na myśli kupno lepszego wzmacniacza, pre, kolumn i wkładki.

Tak więc wystarczy kupić przedwzmacniacz i spiąć z nim gramofon, a z drugiej strony do przedwzmacniacza podpiąć głośniki komputerowe Creative.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum