Witam forumowiczów.
Jak w temacie mam pytanie dotyczące gramofonu Unitra Daniel. Mianowicie chodzi o podłączenie go do głośników. Czy zagra z głośnikami Logitech Z-5500 lub piecem gitarowym Roland Cube 15XL bez przedwzmacniacza?? Z tego co wiem to głośniki Logitecha mają "jakiśtam" wzmacniacz w sobie. Mam je aktualnie podłączone do konsoli PS3 kablem optycznym ale na centralce sterującej z tyłu są jakieś jeszcze inne wyjścia do podłączeń innych urządzeń. Pytam bo nie bardzo się na tym znam a będe miał w niedługim czasie ten gramofon i fajnie byłoby posłuchać "trzasków" w niezłej jakości dźwięku a na tych głośniczkach naprawde jest nieźle.
Pozdrawiam
Unitra Daniel + aktywne głośniki - przedwzmacniacz?
-
-
Unitra Daniel G-1100fs
Było już miliard razy... Potrzebny jest przedwzmacniacz gramofonowy obojętnie czy do Logitechów czy do pieca gitarowego,lepiej zastosować te pierwsze rozwiązanie.
-
Unitra Daniel G-1100fs
Może było ale nigdzie nie znalazłem powiązania Daniela z tymi akurat głośnikami. A przez kable cinch też nie da rady?? Jak nie to jaki przedwzmacniacz polecacie?? Mówicie że lepiej to wszystko podłączyć do Logitechów niż do pieca, jaka różnica oprócz jakości dźwięku??
-
Unitra Daniel G-1100fs
Ty masz wersję z wbudowanym wzmacniaczem czy bez?tzn. G-1100fs czy WG-1100fs. Jeśli to pierwsze to jest zwykły gramofon i o tym jak podłączyć jest sporo na forum ,o tanich preampach tak samo.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Unitra Daniel + głośniki aktywne
Tu nie chodzi o konkretną kombinację sprzętową, a bardziej ogólnie, bo dotyczy to praktycznie każdego tradycyjnego gramofonu.r440force pisze:Może było ale nigdzie nie znalazłem powiązania Daniela z tymi akurat głośnikami.
Myślisz, że same kabelki dadzą Tobie wzmocnienie sygnału?r440force pisze:A przez kable cinch też nie da rady??

To zależy ile chcesz wydać, ale jeśli ma być tanio to http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=47&t=1365r440force pisze:Jak nie to jaki przedwzmacniacz polecacie??
Piec gitarowy służy do nagłaśniania gitary, a nie do słuchania muzyki.r440force pisze:Mówicie że lepiej to wszystko podłączyć do Logitechów niż do pieca, jaka różnica oprócz jakości dźwięku??
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Unitra Daniel + aktywne głośniki
Czyli wszystko jasne. Bez przedwzmacniacza nie da rady. Myślałem ze te głośniki sobie z tym poradzą ale jednak kicha. Dzięki za info.