Zwracam się z prośbą o pomoc.
Walczę z tematem od 2 dni i zabrakło mi już koncepcji co dalej

Od początku.
Sprzęt:
amplituner sansui G-8000
gramofon sharp optonica rp-3500
głośniki goodmans magnum K
Problem pojawił się w momencie zmiany wkładki na nową - czyli kupiłem na ebay nie używanego Shura M55E
Poprzednia jaka była założona to AT 30E.
Po założeniu Shura pojawiło się w głośnikach nieprzyjemne buczenie. Oczywiście wszystkie ustawienia zgodne ze specyfikacja wkładki. Wyważenie ramienia, nacisk. Jak gra muzyka to w sumie tego nie słychać ale w momencie ciszy między utworami lub zanim się zacznie jest to słyszalne i to dość znacznie - im głośniej w zmacniaczu tym głośniejsze buczenie. Oczywiście na phono 2 ta sama sytuacja. na aux kompletna cisza.
Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa- buczenie jest również kiedy gramofon jest odłączony z napięcia - tylko połączenie kablami rca. (z takim samym nasileniem )
Założyłem ponownie AT 30E - cisza. Założyłem wkładkę z innego gramofonu AT 95E - buczy.
Podłączałem dalej :
Optonicę z Shurem pod Amplituner Sansui 5000x - buczy
2 Gramofon sansui z wkładką AT 95E do sansui G-8000 i nie buczy ( czyli wychodzi na to, że amplituner G-8000 jest ok.)
Może kwestia kabli RCA - kable, których używam są bez uziemienia Nameless Black Mini Line http://allegro.pl/nameless-black-mini-l ... 89470.html ( ale to oczywiście jest podłączone osobno)
Próbowałem też innych kabli - również buczy.
Reasumując.
Wniosek jaki mi się nasuwał to uszkodzona wkładka Shura - tylko, czemu na AT 95 też buczy ?
Help

Pozdrawiam,
ToM,