1. Pro-Ject Debut Carbonahaja pisze:Wejście phono nie ma 2.5mV tylko to minimalny poziom wkładki jaka powinieneś do niego podpinać by wysterować wzmacniacz.
1. Jaki to gramofon?
2. Jaki to wzmacniacz?
3. Jakiego typu przestery: na niskich częstotliwościach, średnich, wysokich ... ? Czym to się objawia?
4. Jaki to ten drugi gramofon?
Na każdej płycie, bez znaczenia czy na początku czy na końcu. Bardziej trzeszczy na tych, które są głośniejszeWojtek pisze:"Trzeszczy" na każdej płycie? Czy coś się zmienia jeśli zwiększysz nieco nacisk?
Nie wiem czemu Ortofon wisi na Pro-Ject'cie zamiast na Akai, szczerze mówiąc, ale to taka dygresja
zbyszek1982 pisze:Ten ortofon pewnie był z debiutem w komplecie. Jakim sposobem zweryfikowałeś ustawienie wkładki?
Do wzmacniacza jest podłączony komputer, odtwarzacz CD i Tuner - Wszystko w porządkuzbyszek1982 pisze:A z innymi źródłami ten wzmacniacz nie ma przesterów?
Tak też przypuszczałem. Zresztą, w przeciwnym wypadku to bym się dziwił, że ktoś ze sklepu kalibrację przeprowadzałzbyszek1982 pisze:Ten ortofon pewnie był z debiutem w komplecie.
Kalibrację robili w sklepie, bo już nie miałem pomysłu co się mogło z tym dziać. Tam podłączyli do jakiegoś przedwzmacniacza za milion pięćset sto dziewięćset i wszystko ładnie grało (moja płyta), a w domu to samo. Podłączałem też ten gramofon przez Vivanco do wejścia AUX, może trochę mniej trzeszczało, ale jednak nadal się to pojawiało.Wojtek pisze:Tak też przypuszczałem. Zresztą, w przeciwnym wypadku to bym się dziwił, że ktoś ze sklepu kalibrację przeprowadzałzbyszek1982 pisze:Ten ortofon pewnie był z debiutem w komplecie.
Mam pomysł: reklamacja
A tak na serio to jeśli już jesteś obcykany to zrób eksperyment i na serio przerzuć tego Ortofona na Akai. Zobaczymy co wtedy
W sensie że wróciłeś do nich z gramofonem i opowiedziałeś o problemie? Myślałem, że kalibrację przeprowadzili już przy zakupie sprzętuGontar pisze:Kalibrację robili w sklepie, bo już nie miałem pomysłu co się mogło z tym dziać.