Nie wiem czy temat warty nowego wątku...
Jako, że stałem się ostatnimi czasy posiadaczem Panasonic SL-H401, chciałbym wiedzieć, czy gramofony z Matsushity oprócz nadruku i wyglądu zewnętrznego posiadały różnice w wykonaniu, lub budowie wewnętrznej? Marki jak w temacie.
Po drugie: Któremu modelowi Technicsa może odpowiadać, bądź odpowiada ten model?
Różnice między gramofonami Matsushita: Panasonic, Technics.
- wesh
Nie lubię odkurzać!
...chyba, że półkę z płytami.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Zależy o czym konkretnie piszemy, ale generalnie to trochę jednak się różnią konstrukcyjnie, mimo że fabryka ta samawesh pisze: chciałbym wiedzieć, czy gramofony z Matsushity oprócz nadruku i wyglądu zewnętrznego posiadały różnice w wykonaniu, lub budowie wewnętrznej? Marki jak w temacie.

Spójrz chociażby na ramię SL-H401.
Odpowiada chyba żadnemu, ale najbardziej przypomina SL-D3.wesh pisze:Po drugie: do którego gramofonu technics odpowiada ten model?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- wesh
Re: Różnice między gramofonami Matsushita: Panasonic, Techni
No własnie spoglądam na SL- D3 i faktycznie jest podobny.
Tak, tak. Owszem, ramię... chociażby jego zawieszenie. Będę mógł się mógł mu przyjrzeć dokładniej po weekendzie, gdy do mnie dotrze;)
No i jest jeszcze jedna różnica- cholernie ciężko jest znaleźć instrukcję do tego modelu.
Może idąc ku sednu... Czy te gramofony ustępują czymś konstrukcjom spod loga Technics?
Tak, tak. Owszem, ramię... chociażby jego zawieszenie. Będę mógł się mógł mu przyjrzeć dokładniej po weekendzie, gdy do mnie dotrze;)
No i jest jeszcze jedna różnica- cholernie ciężko jest znaleźć instrukcję do tego modelu.

Może idąc ku sednu... Czy te gramofony ustępują czymś konstrukcjom spod loga Technics?
Nie lubię odkurzać!
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ogółem nie, ale to nie jest jednak to samo. Matsushita o to zadbała.wesh pisze:Może idąc ku sednu... Czy te gramofony ustępują czymś konstrukcjom spod loga Technics?
To samo można powiedzieć o Grundigach czy Sabach robionych na zlecenie przez Matsushitę.
Niby robota Technicsa, ale to jednak nie to samo co gramofon Technics

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- dalmatyn
- Gramofon: Grundig PS3500
- Kontakt:
Jako user Grundiga (i dość początkujący winylowiec) proszę o rozwinięcie, dlaczego to NIBY to samo. Inne materiały użyte do produkcji, mniej szczegółowa kontrola jakości?
Pozdrawiam
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Znajdź mi identyczny produkt marki Technics do Grundiga "made by Technics"dalmatyn pisze:dlaczego to NIBY to samo

Jeśli takiego nie ma to... już rozumiesz?

Tak jak napisałem, Matsushita jak już brała się za robienie OEMów na kontrakt, wykorzystywała swoją technologię i podzespoły, ale nigdy nie były to po prostu kopie już gotowych modeli marki Technics.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- dalmatyn
- Gramofon: Grundig PS3500
- Kontakt:
OK, coś jak Apple i Asus. Na tej samej taśmie robione, niektóre rozwiązania przetransponowane, a jednak Mac i Asus nawet wizualnie nie są do siebie podobne (to akurat raczej celowe działanie).
Pozdrawiam
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Złe porównanie. Obojętnie na jakiej taśmie nie były robione, Apple i Asus (tak jak Apple i Samsung, a przecież Samsung im robi komponenty) wręcz nie mogą być podobne czy też zbliżone konstrukcyjnie. Na tym szczeblu poleciałaby taka kasa w sądzie... zresztą, nie trzeba daleko szukać, aż tak dużo czasu nie minęło od procesu Apple vs. Samsung.
Nie ma co szukać dziury w całym chłopaki. Matsushita miała swoją politykę do tego typu produktów
Nie ma co szukać dziury w całym chłopaki. Matsushita miała swoją politykę do tego typu produktów

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum