Poszukuję wybieraka jak na załączonych zdjęciach do gramofonu Technics SL 1410 MK2. Mam taki sprzęt i nie działa w nim automatyka ramienia oraz winda, z powodu braku tej części. To często pęka i któryś z poprzednich właścicieli nie potrafiąc naprawić wyrzucił tę część. Może ktoś ma to w swoich częściach lub wie gdzie można to zdobyć, bez względu na stan.
Kojarzę, że jeden forumowicz też miał ten problem i sam sobie dorobił tą część, z aluminium bodajże.
Znaleźć oryginał to nie bardzo, najprawdopodobniej też będziesz musiał coś zaimprowizować.
To mój pierwszy post, więc witam wszystkich serdecznie. Chociaż odgrzewam starego kotleta myślę, że zainteresuję posiadaczy gramofonów technics sl 1300-1500.
Przeglądając zachodnie fora dotyczące łamliwej części windy ramienia natknąłem się na informację o możliwości zamówienia nowej części. To element wykonany wykonany w technologii wydruku 3D ze wzmocnionego plastiku. Po wielu próbach naprawy w swoim gramofonie (technics sl 1410 mk2) zaryzykowałem zakup. Zamówiona część miała ciut większy otwór, w który wkłada się metalową tulejkę. Ja przykleiłem to klejem epoksydowym dwuskładnikowym. Po złożeniu całości działa bez zarzutu.
Chętnych zakupienia części zapraszam do działu sprzedam.
Pamiętam że Reymont rozważał zakup tego elementu do swojego Technicsa. Pamiętam, że dość drogo wychodził zakup tej części, ale było to jakiś czas temu.