Złota płyta
-
Złota płyta
Witam
Chciałbym kupić płytę winylową w złotym kolorze, coś takiego jak wręczają artystom - lecz potrzebuje samą płytę. Czy ktoś wie gdzie to mogę kupić?
Chciałbym kupić płytę winylową w złotym kolorze, coś takiego jak wręczają artystom - lecz potrzebuje samą płytę. Czy ktoś wie gdzie to mogę kupić?
- kaZ
Złota płyta
Na Alle... widziałem.
"Bardzo lubię piosenki,
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
i różne inne dźwięki
rzuca mnie się na uszy "
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Złota płyta
Z tego co wiem to można gdzie niegdzie dostać takie "gadżety". Płyta czy to złota czy srebrna, z antyramą i ew. plakietką dedykacyjną. Prawie jak oryginał 
A tak swoją drogą to ciekawe czy zdałby egzamin patent typu zwykły winyl + złota farba (spray?)

A tak swoją drogą to ciekawe czy zdałby egzamin patent typu zwykły winyl + złota farba (spray?)

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kaZ
Re: Złota płyta
może warto spróbować bo na ALLe ten gadżet 400 zl kosztujeWojtek pisze:Z tego co wiem to można gdzie niegdzie dostać takie "gadżety". Płyta czy to złota czy srebrna, z antyramą i ew. plakietką dedykacyjną. Prawie jak oryginał

"Bardzo lubię piosenki,
i różne inne dźwięki
rzuca mnie się na uszy "
i różne inne dźwięki
rzuca mnie się na uszy "
-
Na allegro widziałem, także w firmach które to robią, ale oni mają gotowe zestawy za ramą tabliczką etc., ja potrzebuję samą płytę.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Złota płyta
No to spróbuj zrobić miksturę z płyty i farbybenek pisze:ja potrzebuję samą płytę.

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- vinylfan
- Gramofon: Dual CS 460
Wojtek napisał:

Kiedyś, dawno dawno temu próbowałem takiego sposobu używając srebrnej farby tzw. "srebrzanki". Efekt był całkiem niezły. Po oprawieniu płyty w antyramę i zrobieniu stosownej tabliczki wisiało mi coś takiego przez kilka lat na ścianie w pokoju. Dzisiaj dysponujemy znacznie lepszymi materiałami (farby, spraye, itp.) tak, że myślę iż efekt byłby znacznie lepszy od tego, który ja kiedyś uzyskałemA tak swoją drogą to ciekawe czy zdałby egzamin patent typu zwykły winyl + złota farba (spray?)

Gramofony:Dual CS 460 + Ortofon OM 10, Unitra G-620 Fryderyk + AT-95E
Odtwarzacze CD: Denon DCD 1500 AE, Technics SL-PG 500A,
Wzmacniacze: Denon PMA 1500AE, Technics SU-V45A,
Kolumny głośnikowe: KEF Q700, Tannoy Mercury 7.4
Odtwarzacze CD: Denon DCD 1500 AE, Technics SL-PG 500A,
Wzmacniacze: Denon PMA 1500AE, Technics SU-V45A,
Kolumny głośnikowe: KEF Q700, Tannoy Mercury 7.4
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Widziałem jak gość malował płyty farbą w spraju z tyłu montował mechanizm zegarowy, przez dzurke wkładał ośke na wskazówki i tak spreparowany zegar sprzedawał na jarmarku dominikańskim. Efekt był bardzo ładny. Czyli pomysł z malowaniem jest ok.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Jaskier
Coś takiego? Banalnie prosta rzecz, każdy może sobie taki sprawić 

- JacK
Właśnie coś takiego tyle że pomalowane w różne wesołe kolorki 

Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Moge cos takiego zrobic ale na CD. Jakiekolwiek zdjecie zespolu, osobiste, jakiekolwiek dostane. Mechanizm zegarowym pokazujacy czas do tylu.JacK pisze:Właśnie coś takiego tyle że pomalowane w różne wesołe kolorki
Do pomalowania winyla mozesz smialo zastosowac farbe w sprayu "tylko dobrej firmy", tylko zaslon dobrze srodek plyty.
Jesli chodzi o kupno samej plyty to mozesz poszukac na ebay tam kiedys widzialem, ale byly dosyc drogie. Po doliczeniu ramki wychodzi tylesamo co kupno calego zestawu.
-
Złota płyta
Duzy wybor zlotych / srebrnych i innych plyt
http://music.shop.ebay.co.uk/Music-Memo ... 86.c0.m282
http://music.shop.ebay.co.uk/Music-Memo ... 86.c0.m282
- petzl
Odgrzeje stary post, mam nadzieje ze nikt sie nie obrazi
. Kupilem dzis zonie plyte INXS a ze czs mnie gonil nie zajrzalem nawet do srodka kopert i okazalo sie ze oprocz KICK bylo jescze takie cudo
plyta jest zlota z jednej strony, wyglada ze cos jest nagrane ale przy odtwarzaniu cisza

Spadochroniarze to ludzie którzy schodzą z drzew na które nie wchodzili
- JacK
Co to za wydanie ? Nówka ze sklepu czy zdobycz allegrowo-bazarkowa ?