Winyle, a podatki

Wszelkie tematy związane z płytami winylowymi
ODPOWIEDZ
kamil

Winyle, a podatki

Post autor: kamil »

Witam mam pytanie czy jest jakiś konkretny sposób rozliczania się z handlu płytami, przykładowo jak to się odbywa prowadząc sklep internetowy, jak załatwić sprawe nie udekomentowanych zakupów, bo cięzko o rachunek kupując od osób prywatnych, na giełdach czy niemczech np. być może jest tu ktoś kto się tym zajmuje na zasadach działalności. Nosze się z zamiarem otworzenia takiego biznesu i jedyne co stoi mi na przeszkodzie to właśnie nie wiedza wtej kwestii udałęm się do biura rachunkowego ale tam nie mając takiego podatnika też na starcie nie wiedzieli jak to zrobić zeby było dobrze co prawda "rozkminiają mi ten temat " który nie jest łatwy,. Każda cenna uwaga, rada, doświadczenie będzie mile widziane . Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Winyle, a podatki

Post autor: Wojtek »

Ciekawy temat.
Można przyjąć, że sklep z używanymi płytami działa raczej na takiej samej zasadzie co antykwariaty czy wszelkiej maści komisy.
Ten artykuł powinien być pomocny: http://firma.wieszjak.pl/podatki/286935 ... ariat.html

Swoją drogą, planujesz wejść w taki biznes w momencie gdy niecały miesiąc temu pytałeś się na forum o radę co do pierwszego gramofonu?
Odważnie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
kamil

Re: Winyle, a podatki

muzyką zajmuje się od dawna . jestem muzykiem . wielkim pasjonatem jazzu i na temat co nie co wiem . muzyka jaka sama w sobie jest mi bardzo bliska i wydaje mi się ze mam oniej pojęcie. . co do tematu winyli i gramofonu to faktycznie jestem na początku.. tej pasji ... To jest plan jego czas w drożenia nie jest ścilśle określony . ale chciałbym najpierw poznać odpowiedz na wszystkie pytania .. . i stworzyć sporą kolekcje .. aktualnie mam około 300 gdzie połowa to dobre płyty a reszta to takie cośnie wiadomo co po 3zł :) jakby ktoś był zainteresowany . :) dzięki za odp. Pozdrawiam ,
Roszp
Gramofon: DIY
Kontakt:

Winyle, a podatki

Post autor: Roszp »

300 płyt w miesiąc? Jak dla mnie rekord.
Zapraszam na mojego bloga o muzyce i nośnikach:
www.tonskladowy.pl
Awatar użytkownika
KasparHauser
Gramofon: Nieinterere2000

Post autor: KasparHauser »

kamil pisze:reszta to takie cośnie wiadomo co po 3zł

Nie przesadzaj, za trójaka kupiłem kilka dobrych płyt z 80' .
kamil

ja je mam do sprzedania w idealnym stanie jak nóweczki ale to jakaś niemiecka muzyka albo niemieckie wydania typu 20 hits USa itd itp .. ja nie słucham muzyki disco nie lubię ale może ktoś .. :)
ODPOWIEDZ