Wojtek pisze:Ma być nowy czy niekoniecznie?
Niekoniecznie. Zinfiltrowałem już nieco forum i na przykład z wątku
http://www.winyl.net/viewtopic.php?t=141 wchłonąłem parę ciekawych informacji w kwestii niejednokrotnej przewagi gramofonów czy ogólnie sprzętu audio ''z brodą'' nad tymi lśniącymi nowością ze sklepowej półki. Do tego przyznam, że zdecydowanie bardziej łechce mnie vintage (drewno, aluminium) niż dizajnerskie maszyny.
Wojtek pisze:Z czym to będzie grało, o ile "coś" w ogóle jest?
Tutaj dotknąłeś drugiej części mego masterplanu

Póki co dysponuję jedynie pustym miejscem na szafce i mglistą wizją całości. Orientacyjnie rozglądałem się za głośnikami, analizując przy tym opinie ludzi robiących wrażenie kompetentnych. W rezultacie na celownik wziąłem Microlaby Solo 7C, ale mam spore wątpliwości czy przy moim pokoju o raczej mało imponujących rozmiarach będą się one sprawdzały przy okazji dając świadectwo chorej manii wielkości właściciela etc
Wojtek pisze:Widzę głównie współczesnych wykonawców z domieszką starych wyjadaczy. Planujesz kupować nowe płyty?
Nie o pesele twórców i kapel mi chodziło, tylko o rozstrzał gatunkowy

a więc (nie wgłębiając się w szczegóły): rock wszelkiej maści, elektronika tak samo, jazz, blues, industrial, folki/neofolki, czasem jakiś chopin do snu poleci i tak dalej. poza tym u mnie się zmienia bo wciąż dochodzą nowe fascynacje i odkrycia.
płyty zamierzam kupować stare i nowe byle winylowe