Hiraga La PrePre SE - nowy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pavlos
Gramofon: JVC Victor QL-A75

Hiraga La PrePre SE - nowy

Post autor: pavlos »

Jest to stopień wstępnego wzmocnienia do podłączania wkładek MC o niskim sygnale wyjściowym, by dalej już podłączyć do właściwego przedwzmacniacza MM z korekcją RIAA.
Zasilany z wbudowanych akumulatorów dla uniknięcia zakłóceń słabego sygnału MC.
Autorski projekt i wykonanie formowego kolegi Jaculka: viewtopic.php?p=481661#p481661. Tutaj są wszystkie szczegóły konstrukcji.

Zakupiłem u Jaculka niecałe dwa miesiące temu. W kombinacji z preampem MaCaBRiaa MM miał konkurować z preampem MaCaBRiaa MC. Ale - co dla pozostałych forumowiczów nie jest żadnym odkryciem czy zaskoczeniem - nie da udoskonalić czegoś już doskonałego, a jednocześnie La PrePre sam nic nie wnosi (czytaj "nie psuje"), co oczywiście także świadczy o jego doskonałości. W moich uszach oczywiście, a w takim wieku byłoby co najmniej niestosowne uważać, że się ma słuch absolutny. ;)
Więc sprzedaję produkt doskonały. W stanie fabrycznym.
Ogniwa zasilały na czas odtworzenia kilkudziesięciu płyt, z pewnością mniej niż 50, nie były doładowywane. Nie zdążyłem już dokupić ładowarki.

Wersja SE (speszyl edyszyn), bo oprócz wyłącznika zasilania jest też przełącznik, którego wciśnięcie przerzuca sygnał z wejścia bezpośrednio na wyjście. Przy wymianie między wkładkami MC i MM nie trzeba przełączać kabli z gramofonu, do tego jest pstryczek, a na czas grania z wkładką MM można wyłączyć zasilanie La PrePre.
Wersja z zieloną diodą. Na czas leżakowania odłączone zasilanie od płytki wzmocnienia.

Cena 850 zł. Koszt wysyłki Inpostem po mojej stronie.

Tyle zapłaciłem, więc nie ma już z czego opuszczać, to cena ostateczna.

Ogłoszenie dostępne także na OLX: https://www.olx.pl/d/oferta/przed-przed ... ckBN0.html
.
20260914_195223.jpg
20260914_195240.jpg
20260914_195500.jpg
20260914_195618.jpg
ODPOWIEDZ