Opisy i grafika na obudowach Nuda Mini

Klamoty domowej roboty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Opisy i grafika na obudowach Nuda Mini

Post autor: dale »

Przebrnąłem przez szereg tematów z wyżej wspomnianym preampem, a że kończę modyfikowanie swojego i szukam inspiracji,
poprosił bym o pomoc.
Czy moglibyście podpowiedzieć wątki (może nawet posty) gdzie była by widoczna wszelka twórczość własna związana z wszelkiego rodzaju logo i oznaczeniami?
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: Opisy i grafika na obudowach Nuda Mini

Post autor: darkman »

Um, też może skorzystam, bo mam nowe obudowy do swojej DM(duża).
Parę wątków się przewinęło na forum i społeczeństwo się chwaliło. Cza odszukać.
ahaja

Post autor: ahaja »

Jak jest panel alu czarny/srebrny to można dać na laser. Trwałe to i przyjazne dla kieszeni jak na jednostkowe zlecenie.

Jak jest jakaś fikuśna obudowa to można zrobić z dibondu i przytwierdzić do np frontu/tyłu.
Dibond ma 3mm z tego co pamiętam, zatem musiałby się jakoś schować by nie odstawał.
To dobre do tanich obudów np z serii Economica (Modushop), gdzie front/tył jest schowany w stosunku do podłogi/sufitu.

Tak czy owak, dobrze to projektować przed montażem, by grafika zgrywała się jakoś z otworami.
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

ahaja pisze:
05 wrz 2025, 12:39
Jak jest panel alu czarny/srebrny to można dać na laser. Trwałe to i przyjazne dla kieszeni jak na jednostkowe zlecenie.
U mnie klasycznie, laser, czarna obudowa, białe opisy. Czy dobrze rozumiem że w sekcji MC jest tylko Gain (wzmocnienie) lewy i prawy kanał, natomiast w sekcji MM, z podziałem odpowiednio na lewy i prawy kanał jest Gain (wzmocnienie), Load (obciażenie - ten duży switch) i pojemność - (nie wiem - Capacity ?)
No i fajnie by było uzyskać zgodę na użycie na obudowie Twojego logo (tych literek...) - jeśli można, poprosił bym o jakiś obrazek, aby prosto wrzucić w projekt :)
Przy okazji, zrobiłem to, o czym wspominałem kiedyś na PW, wypuściłem switche na front, przemierzone zostało wszystko na sucho i w praniu, nie widać zmian w działaniu, na słuch też nie jestem w stanie wyłapać, dalej jest miodzio, ale o tym w przyszłości, w innym wątku :).
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

ahaja pisze:
05 wrz 2025, 12:39
Dibond ma 3mm z tego co pamiętam, zatem musiałby się jakoś schować by nie odstawał.
Znalazłem też 2mm. być może za cienkie na laser i wezmę 2 i 3 na próbę. To coś dla mnie, bo obudowy mi wystają na 2 właśnie z grubsza, choć może całej powierzchni panelu nie będę pokrywał bo sumie oznaczników w sumie nie potrzebuję - jeden włącznik od frontu mam i diodę.
Ale fajny deal, bo mam Panią od grawerki akurat i miłą.
ahaja

Post autor: ahaja »

Dale
Tak jest jak piszesz:
MM - gain, RC load
MCLO - gain; R load=cartr. internal impedance.
ODPOWIEDZ