zdarzało mi się nie raz do Was zaglądać, nie raz przywiewał mnie Google, gdy grzebałem w sieci w poszukiwaniu informacji na temat wiadomy - i wreszcie postanowiłem się zarejestrować

Nie mam dużej kolekcji płyt, lubię różne gatunki. Najchętniej kupuję płyty używane "z epoki": tu głównie punk (ale raczej taki nowojorski spod szyldu cbgb's: Television, VU, oczywiście Talking Heads to dla mnie jedna z najważniejszych rzeczy w ogóle) i post-punk, nowa fala, trochę klasyki (wiadomo gdzieś tam też znalazły się w domu różne rodzime i wschodnie wydania Led Zeppelin itp., stonesi ważni u mnie), trochę jazzu, bardzo lubię też łowić jakieś ciekawe płyty "z reszty świata", szeroko rozumiany world music. Z nowszych rzeczy to się znajdzie i hip hop (zza oceanu, jak i rodzime rodzynki), i rock alternatywny, no i też zdarza mi się polegać i kupować rzeczy z niezależnych labeli, więc mam trochę rzeczy od takich rodzimych oficyn jak Lado ABC czy Instant Classic

Jeżeli chodzi o sprzęt, to traktuję go raczej użytkowo. To znaczy dbam, odkurzam, myję płyty - ale wydaje mi się, że nie mam bardzo dużych wymagań brzmieniowych. Mój gramiak to National Panasonic SL-19 (kupiłem używkę w ładnym stanie, podoba mi się jego prostota i fajne ramię - niestety mam duży problem z pokrywą, ale to na inny wątek). Wcześniej grał z NAD 302 i kolumnami Dali (niestety nie pomnę modelu, ale ze zdecydowanie niższej półki jeżeli chodzi o tego producenta) i dla mnie było super (wkładka to aktualnie OM5E). Niestety, te dwa sprzęty musiały zrobić pa pa i tymczasowo jestem podpięty pod inne graty, które akurat nie spełniają moich oczekiwań (na tle tamtego zestawu), także będę szukał czegoś w tym guście