Okładki 7'' Veritonu i Muzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kocewicz
Kontakt:

Post autor: Kocewicz »

Chętnie wejdę w posiadanie okładek 7" Veritonu i Muzy, raczej wczesnych niż późnych. Wymagany stan umożliwiający ich użytkowanie - niepodarte, nie zgnite, ewentualnie z drobnymi uszkodzeniami na klejonych brzegach.
Are you Shure?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Okładki

Post autor: Wojtek »

Kocewicz pisze:okładek 7"
Chodzi Ci o koperty? Single rzadko kiedy miały okładki.
Kocewicz pisze:Wymagany stan umożliwiający ich użytkowanie
Nie lepiej mimo wszystko płyty te trzymać w folii zamiast w starym papierze?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Kocewicz
Kontakt:

Okładki

Kopertą zwykłem nazywać to, co się wkłada do okładki, niespełniające funkcji usztywniającej i zamiennie spotykane z wkładką foliową. Chyba, że okładką nazywasz specjalną kopertę zewnętrzną z grafiką dedykowaną pod zawartość płyty. W takim przypadku faktycznie potrzebuję kopert, z naniesionym logo wytwórni i posiadających 0, jedną lub 2 dziury do przeglądania zawartości ;)
Mam kilkanaście płyt luzem i wolałbym je trzymać w oryginalnych, nazwijmy to, kopertach, niż jedynie w woreczkach foliowych.
Are you Shure?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Kocewicz pisze:Kopertą zwykłem nazywać to, co się wkłada do okładki
Single (szczególnie starsze) w większości przypadków mają tylko kopertę :) To miałem na myśli.
Kocewicz pisze:Chyba, że okładką nazywasz specjalną kopertę zewnętrzną z grafiką dedykowaną pod zawartość płyty.
Tak. Okładka, czyli coś w co wkładamy kopertę z płytą (i nie jest to tylko folia ochronna ;) ).
Kocewicz pisze:Mam kilkanaście płyt luzem i wolałbym je trzymać w oryginalnych, nazwijmy to, kopertach, niż jedynie w woreczkach foliowych.
Samych oryginalnych kopert (szczególnie starych) raczej nie dostaniesz, chyba że razem z jakąś płytką.

Chyba łatwiej byłoby zrobić kopie/skany/nadruki na jakiejś białej kopercie do singli.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Kocewicz
Kontakt:

Re: Okładki 7'' Veritonu i Muzy

Właśnie że się trafiają. Czasem luzem, czasem z płytami, których nie żal wyrzucić. Tylko że ostatnio nie mogę trafić, zwłaszcza na Veriton :(
Are you Shure?
ODPOWIEDZ