Przyszedł dziś do mnie wzmacniacz Yamaha AX-570 i podczas testowania zauważyłem dwie kwestie. Byłbym wdzięczny, gdybyście pomogli mi dojść do tego, czy to problemy ze wzmacniaczem, czy ze mną, bo mam 24 godziny na ewentualną reklamację na znanym portalu

1. Podłączyłem pod PHONO moją AT-LP60X, która z tyłu ma jedynie wyjścia 1RCA, więc połączenie odbyło się za pomocą kabla 1RCA - 2RCA (brak uziemienia). Wzmacniacz zagrał, ale wydaje mi się, że jeden kanał gra nieco ciszej. Czy to kwestia AT i tego, co wysyła do wzmacniacza, czy mogę podejrzewać, że coś z przedwzmacniaczem w AX-570 jest nie tak? Kiedy podłączam AT w trybie LINE pod inne źródła, to jest ok.
2. Głośniki grają elegancko tylko wtedy, gdy włączony jest tryb PURE DIRECT. Z wyłączonym trybem grają bardzo cicho, nawet gdy rozkręcę volume oraz loudness na max. Coś źle podłączyłem, czegoś nie rozumiem, czy coś we wzmacniaczu nie tak? Dodam, że jak już gra w tym trybie bez PURE DIRECT, to pokrętła bass, treble, balance itp. działają.
Podłączone głośniki Indiana Line Nota 550X.