Rozne plyty

ODPOWIEDZ
jelczi

Rozne plyty

Post autor: jelczi »

Witam, mam na sprzedaz nastepujace plyty. Zdjecia coverow - http://imgur.com/a/rnQap#0

Ceny do ewentualnego uzgodnienia. Zainteresowanym moge porobic zdjecia indywidualnym plytom, prosze tylko o wiadomosc. Wiekszosc plyt wizualnie w stanie bardzo dobrym, niektore maja jakies male ryski. Okladki roznie, chociaz mimo wszystko przewaznie sa w dobrym stanie.

Polskie Nagrania po 5 zlotych hurtem wszystkie gdyby ktos chcial+koszt wysylki.
Abba - Waterloo (Polskie Nagrania SX 1280)
Ballady Leonarda Cohena - Spiewa Maciej Zembaty (Pronil M-0022, Musicorama
Bank - Jestem Panem Swiata... (Polskie Nagrania, SX 2388)
Cohen - Ballady Maciej Zembaty (POLJAZZ K-PSJ-002/B)
Mireille Mathieu (Polskie Nagrania SX 2701)
Perfect (Polskie Nagrania SX2114, 1981)
Procol Harum - Procol's Ninth (Autografy na okladce, z tylu napisane "During recording our ninth album, April 1975" - Polskie Nagrania SX1378 Licencja Chrysalis Records)
Ryszard "Skiba" Skibinski 1951-1983 (Wifon 1984, Stereo LP-058, MC-0207)
Tango With Love - Geoff Love and His Orchestra (Polskie Nagrania, SX 1739)
The Geoff Love - Country Roads (Polskie Nagrania, SX 1970)
Vivaldi - Le Quattro Stagioni, Konstanty Andrzej Kulka Violin (Polskie Nagrania 1969, SX 0587)

Abba (Szwecja, Polar Music Production 1975, POLS 262) - 15 zl. z wysylka

Boney M. - Nightlife To Venus (Niemcy, GEMA Hansa International, 26 026 XOT, LC 0835) - 5 zl. + wysylka, na plycie widoczna mala ryska

Golden Hour of Status Quo (Anglia, Golden Hour, GH 556) - 10zl + wysylka

Jethro Tull - This Was (Na plycie tylko niebiesko-bialo Chrysalis, z tylu okladki Made in U.S.A, Chrysalis Records Stereo CHR 1041) - sprzedane
Jethro Tull - A Passion Play (Niemcy, GEMA Chrysalis Records 6307 518 [D], CHR 1040) - 30 zl z wysylka - sprzedane
Jethro Tull - Heavy Horses (Na plycie tylko niebiesko-bialo, napis Chrysalis 1978,z tylu okladki Made in U.S.A, Chrysalis Records, CHR 1175) - sprzedane
Jethro Tull - Benefit (Niemcy, GEMA Chrysalis Records, 6307 516) - 30 zl z wysylka - sprzedane

Michael Jackson - Bad [Nie posiadam okladki, sama plyta. Na plycie jest napisane EPC 450290 0/RIEM/Stemra, rzadka edycja bez napisu Michael Jackson na plycie, picture edition] 70zl z wysylka

Mike Oldfield - Tubular Bells (87 541 XOT, niemieckie wydanie [GEMA?]) 5zl+wysylka

Pink Floyd - Wish You Were Here (Szwecja 1975, EMI Records C 062-96918) - 40 zl z wysylka
Pink Floyd - Meddle (Szwecja, EMI Records 1971, SHVL 795, 4[E 064-04917]) - 30zl+wysylka
Pink Floyd - The Wall (Niemcy, EMI Electrola, 2 Record Set, Harvest, GEMA, 1C198-63410) - 30zl+wysylka
Pink Floyd - Ummagumma (Szwecja 1969, EMI Records, EMI 30---2, E 188-04222/23) - 40zl z wysylka
Pink Floyd - Atom Heart Mother (Wielka Brytania 1970, EMI Records Harvest, SHVL 781) 45zl z wysylka - sprzedane

Queen - A Day At The Races (Wlochy 1976, EMI Italiana, 3C 064-98485) - 35 zlotych+wysylka

The Beatles - Help! (Szwecja, EMI Records, PCS 3071) - 35zl z wysylka
The Beatles - 1962-1966 (Wielka Brytania, EMI Apple Records, PCSP 717 - OC 192 o 05307-8) 2 Record Set - 30 zl+wysylka - sprzedane
The Beatles' Greatest (Niemcy, EMI Odeon, C 062-04 207) 35zl z wysylka
The Beatles - Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band (Szwecja, EMI Parlophone, TC-PCS 7027, 1967) 35zl z wysylka
The Beatles - Rubber Soul (Szwecja, EMI Records, PCS 3075) 35zl z wysylka
The Beatles - Beatles For Sale (Wlk. Brytania 1964, Parlophone Emi Records PCS 3062) - 30zl z wysylka ( kawalek przy rogu okladki sie odrywa, nie odpadl natomiast wiec mozna go jeszcze odratowac ;) )
The Beatles - Rock 'n' Roll Music (Wlk. Brytania, EMI Records, 2 Record Set PCSP 719, OC 180 o 06137-8) - 15 zl+wysylka
The Beatles - Abbey Road (Szwecja, EMI Apple Records PCS7088) 40zl z wysylka - sprzedane
The Beatles - Revolver (Szwecja 1966, EMI Records, PCS 7009) - 40zl z wysylka - sprzedane
The Beatles - Let It Be (Wielka Brytania 1970, EMI Apple Records, PCS 7096) 40zl - sprzedane

The Beatles - The Beatles (Wielka Brytania 1968, 2 Record Set, EMI Apple Records, PCS 7067, PCS 7068) 40zl z wysylka
The Beatles - Love Songs (Wielka Brytania, 2 Record Set, EMI Records, PCSP 721, 180-06 560/1) 15 zl + wysylka

The Rolling Stones - Their Satanic Majesties Request (Izrael, PAX ISK 1034, Symphonia LTD Tel-Aviv) 45 zl z wysylka - sprzedane
Ostatnio zmieniony 25 lip 2012, 13:21 przez jelczi, łącznie zmieniany 20 razy.
Awatar użytkownika
Robert007Lenert
Kontakt:

Re: Rozne plyty

Post autor: Robert007Lenert »

The Rolling Stones - Their Satanic Majesties Request (PAX ISK 1034, Symphonia LTD Tel-Aviv)

Czy zdiecie na okladce jest trojwymiarowe ? / cos jak ruska pocztowka/, czy normalne?
Awatar użytkownika
Robert007Lenert
Kontakt:

Rozne plyty

Post autor: Robert007Lenert »

The Beatles - 1962-1966 (EMI Apple Records, PCSP 717 - OC 192 o 05307-8) 2 Record Set
Jaka cena i stan plyt i okladki?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Rozne plyty

Post autor: Wojtek »

Jak pisałem wcześniej w prywatnej wiadomości, brakuje krajów pochodzenia płyt.
W niektórych wypadkach to jest dość oczywiste, po chociażby numerach katalogowych w niemieckim stylu, itd., ale niekiedy wiele wydań miało te same numery katalogowe, więc nie wiadomo czy to USA czy UK czy Holandia ;)

Tak czy siak, z zachodnich płyt na liście widzę głównie niemieckie wydania, parę włoskich i innych..
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
jelczi

Kraje dodane :)
Awatar użytkownika
aristos

Post autor: aristos »

A można prosić dokładniejsze zdjęcia Queen - A Day At The Races? Wydanie włoskie... Brzmi ciekawie :)
Darek

Rozne plyty

Post autor: Darek »

jelczi pisze:Kraje dodane
Powinienes jeszcze podac ceny i stan plyt
jelczi

Darek pisze:
jelczi pisze:Kraje dodane
Powinienes jeszcze podac ceny i stan plyt
Wszystkie plyty sa w dobrym stanie - zainteresowanym daje zdjecia poprzez PM. Wolalbym poczekac na oferty. Mam nadzieje, ze to nic zlego.
Darek

Rozne plyty

jelczi

Darek pisze:Proponuje zapoznac sie z tym
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=35&t=1545
Nie znam sie na tym na tyle zeby rzucic cenami, moglbym porownac z discogsem ale czy to ma sens?
Darek

Rozne plyty

jelczi pisze:Nie znam sie na tym na tyle zeby rzucic cenami, moglbym porownac z discogsem ale czy to ma sens?
Nieznasz sie na cenach a sprzedajesz. To jak bedziesz wiedzial ze zaoferowano dobra cene? Wystaw na Allegro i daj linka
Z jednej strony podchodzisz w miare profesjonalnie a mowisz ze sie nieznasz.
jelczi

Darek pisze:
jelczi pisze:Nie znam sie na tym na tyle zeby rzucic cenami, moglbym porownac z discogsem ale czy to ma sens?
Nieznasz sie na cenach a sprzedajesz. To jak bedziesz wiedzial ze zaoferowano dobra cene? Wystaw na Allegro i daj linka
Z jednej strony podchodzisz w miare profesjonalnie a mowisz ze sie nieznasz.
Tak, a czy jest w tym cos zlego? Nie jestem pierwszym lepszym baranem, moge porownac ceny przez internet w sekunde. Sprzedaje je "entuzjastom plyt winylowych" - gdybym chcial skosic na nich pieniazki wrzucilbym je na discogsa i czekal ruski rok az mi je ktos kupi. Moze komus sie przyda, bedzie chcial to i zaoferuje cos.

Nie mam czasu wystawic wszystkiego na allegro, jezeli ktos chce bez problemu moge to uczynic.

Wole powiedziec wprost, ze sie na tym nie znam anizeli robic z siebie nie wiem kogo i wyceniac rzeczy o ktorych nie mam pojecia - stad tez zalozylem osobny watek w dziale wycena. Fakt, odswieze go o kraje wydania i mam nadzieje, ze ktos sie wypowie.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Rozne plyty

Z jednej strony ma to jakiś sens, a z drugiej nie bardzo, bo właśnie na jakiej zasadzie określisz to czy zaoferowana cena jest zła/dobra, skoro się nie znasz i nie wiesz jaką ma faktycznie wartość dana płyta?
Tak więc czy tego chcesz czy nie to już i tak pewnie masz w głowie jakąś minimalną cenę jaką chciałbyś dostać za daną płytę.
Problem w tym, że nie wiesz czy to nie jest "za mało", bo chciałbyś dostać jak najwięcej. No cóż, taka cena niewiedzy i nie jest w tym nic dziwnego.
W przeciwnym wypadku mógłbyś przyjąć i symboliczną złotówkę jako dobrą ofertę, ale dlaczego nie sądzę by tak się stało? No właśnie ;)

Ja niestety nie mogę Tobie uczciwie pomóc w tym wątku wyceny bo jako potencjalny kupujący w takiej sytuacji strzelałbym sobie w stopę :)

Jak gość nieznający się na samochodach chce sprzedać jakieś dobre auto za ćwierć ceny rynkowej to ja jako zainteresowany nie będę przecież pokazywał mu cenniki giełdowe, żeby go uświadomić, że może spokojnie zażądać 4x więcej.

Co innego jeśli cena auta byłaby 4x wyższa od rynkowej, ale wtedy oferta zostałaby po prostu olana :)
Wsparcie finansowe forum
jelczi

Wojtek pisze:Z jednej strony ma to jakiś sens, a z drugiej nie bardzo, bo właśnie na jakiej zasadzie określisz to czy zaoferowana cena jest zła/dobra, skoro się nie znasz i nie wiesz jaką ma faktycznie wartość dana płyta
Tak więc czy tego chcesz czy nie to już i tak pewnie masz w głowie jakąś minimalną cenę jaką chciałbyś dostać za daną płytę.
W przeciwnym wypadku mógłbyś przyjąć i symboliczną złotówkę jako dobrą ofertę, ale dlaczego nie sądzę by tak się stało? No właśnie ;)

Ja niestety nie mogę Tobie uczciwie pomóc w tym wątku wyceny bo jako potencjalny kupujący w takiej sytuacji strzelałbym sobie w stopę :)

Jak gość nieznający się na samochodach chce sprzedać jakieś dobre auto za ćwierć ceny rynkowej to ja jako zainteresowany nie będę przecież pokazywał mu cenniki giełdowe, żeby go uświadomić, że może spokojnie zażądać 4x więcej.

Co innego jeśli cena auta byłaby 4x wyższa od rynkowej, ale wtedy oferta zostałaby po prostu olana :)
Porownuje kazda oferte z Discogsem, nie chce w 100% tego ile tam bym za nia dostal, wiec cene minimalnie bede zanizal. To moja baza porownywacza ;)

W takim razie porownam sobie wszystko na Discogs, i pododaje ceny.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Rozne plyty

jelczi pisze:Porownuje kazda oferte z Discogsem, nie chce w 100% tego ile tam bym za nia dostal, wiec cene minimalnie bede zanizal. To moja baza porownywacza ;)

W takim razie porownam sobie wszystko na Discogs, i pododaje ceny.
No widzisz, a jednak da się coś wymyślić, choćby orientacyjnie.

I to nawet bardzo orientacyjnie, bo Discogs to nie Polska, bo stan płyty "?" to niekoniecznie tyle samo warte co VG, bo różne tłoczenia (jak w wypadku Beatli, nie mylić z wydaniami) są co innego warte, itp. itd., ale nic w tym dziwnego. Tylko warto mieć to na uwadze :)
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ