Igła do Philips GP401 MKI (eliptyk, oryginał lub zamiennik)

Zablokowany
godzinilla
Gramofon: Technics SL-1600 MKI

Igła do Philips GP401 MKI (eliptyk, oryginał lub zamiennik)

Post autor: godzinilla »

Cześć. Ma ktoś może igłę do Philips GP401 MKI?
Interesuje mnie eliptyk, oryginał lub zamiennik.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: Igła do Philips GP401 MKI (eliptyk, oryginał lub zamiennik)

Post autor: darkman »

Podpowiem z autopsji, że można lepiej niż szukasz, tzn igła HE (hipereliptyczna). Mam aftermarketową Zafira u siebie w 400mk_3. Akurat nie pamiętam czy 400/401 mają igły wymiennie, ale pewnie warto się rozejrzeć, jest zresztą bdb wątek o Philipsach u nas. (teraz chyba w katalogu Wkładki i igły-subforum).
(swojej nie chcę sprzedać osobno/mam komplet na giełdzie, sorry). Mogę Ci sprawdzić gdzie była kupowana, bo mam dokumentację.. w szufladzie? :D
Polecam, zdanie nie tylko moje ale np też Krzyśka @Stos79.
godzinilla
Gramofon: Technics SL-1600 MKI

Re: Igła do Philips GP401 MKI (eliptyk, oryginał lub zamiennik)

Post autor: godzinilla »

darkman pisze:
11 sty 2023, 08:36
Podpowiem z autopsji, że można lepiej niż szukasz, tzn igła HE (hipereliptyczna). Mam aftermarketową Zafira u siebie w 400mk_3. Akurat nie pamiętam czy 400/401 mają igły wymiennie, ale pewnie warto się rozejrzeć, jest zresztą bdb wątek o Philipsach u nas. (teraz chyba w katalogu Wkładki i igły-subforum).
(swojej nie chcę sprzedać osobno/mam komplet na giełdzie, sorry). Mogę Ci sprawdzić gdzie była kupowana, bo mam dokumentację.. w szufladzie? :D
Polecam, zdanie nie tylko moje ale np też Krzyśka @Stos79.
Było by fajnie, ale biorę to co mam od ręki. Zdążyłem już zamówić nowego eliptyka z Wamatu, 129,99. Możesz sprawdzić gdzie kupiłeś ;) I dzięki za tip o wątku philipsowym, poczytam.

Jako, że kupiłem igłę na Allegro - wątek nieaktualny.
Zablokowany