Witam,
Chciałbym podłączyć dwa źródła dźwieku do głośników aktywnych. Gramofon i tv, macie do polecenia jakis dobry przełącznik, lub urządzenie które to umożliwi? Czy takie urządzenie może mieć realny wpływ na dźwięk?
Poprosze o modele ewentualnie linki
Z góry dzieki
Przełącznik/switcher audio przy głośnikach aktywnych
-
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
Re: Przełącznik/switcher audio
Beresford TC-7220 MKIII - Audio Router
W piątek wystawiłem takowy przełącznik na giełdę forumową viewtopic.php?f=59&t=19614
W moim przypadku miałem podłączony amplituner kina domowego i wzmacniacz stereo do jednych kolumn.
Nie wiem czy ma realny wpływ na dźwięk.
EDIT: Tylko zaczynam mieć wątpliwości czy ten przełącznik będzie właściwy w przypadku głośników aktywnych....
W piątek wystawiłem takowy przełącznik na giełdę forumową viewtopic.php?f=59&t=19614
W moim przypadku miałem podłączony amplituner kina domowego i wzmacniacz stereo do jednych kolumn.
Nie wiem czy ma realny wpływ na dźwięk.
EDIT: Tylko zaczynam mieć wątpliwości czy ten przełącznik będzie właściwy w przypadku głośników aktywnych....
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
-
Właśnie to urządzenie chyba nie może w żaden sposob podbijac mocy... Ma być chyba poprostu przełącznikiem między gniazdami wejscia...
Znalazłem coś takiego
https://allegro.pl/oferta/przelacznik-r ... 8146221692
Wygląda średnio, ale czy istnieje cos lepszego? czy poprostu potrzebuje tak prostego urządzenia? :p
Znalazłem coś takiego
https://allegro.pl/oferta/przelacznik-r ... 8146221692
Wygląda średnio, ale czy istnieje cos lepszego? czy poprostu potrzebuje tak prostego urządzenia? :p
- cobra
- Gramofon: PS-T15, GS464
Właśnie to urządzenie chyba nie może w żaden sposob podbijac mocy... Ma być chyba poprostu przełącznikiem między gniazdami wejscia...
To urządzenie (od @domibobi) tylko przełącza jedną parę głośników pod jeden z dwóch wzmacniaczy. To nie dla Ciebie, bo masz głośniki aktywne.
Zalinkowany przez Ciebie przełącznik przełącza sygnały niskopoziomowe i to jest coś, czego potrzebujesz.
Sony PS-T15, Benz Micro Silver / Empire 4000 / Z-4s, PreamP THT, Denon DRA-F109 / lampa SE, STX F-200n