Witam,
Jestem świeży na forum i mam prośbę dotyczącą technicsa SL-DD33. Otóż uruchamia się sam po włączeniu do sieci (bez wciskania Start). Następnie igła opada na płytę i zaraz się podnosi i wraca do punktu wyjścia (parę razy). Zaobserwowałem, że jak lekko zmienię położenie gramofonu to zaskakuje i gra normalnie czyli odtwarza płytę,reaguje na stop i się wyłącza. Zauważyłem tez, że gramofon krzywo stoi. Posiada dwie nóżki na sprężynach po stronie przycisku start/stop oraz dwie bez sprężyn. Jest nieco pochylony w stronę nóżek bez sprężyn. Czy jest możliwa regulacja wysokości nóżek? Za wszelkie rady z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Technics SL-DD33 problemy ze startem
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Może przycisk start jest w jakiś sposób "stale wciśnięty"?fruupp pisze:Otóż uruchamia się sam po włączeniu do sieci (bez wciskania Start).
No to automatyka świrujefruupp pisze:Następnie igła opada na płytę i zaraz się podnosi i wraca do punktu wyjścia (parę razy).

W jaki sposób zmieniasz lekko położenie ramienia?fruupp pisze:Zaobserwowałem, że jak lekko zmienię położenie gramofonu to zaskakuje i gra normalnie czyli odtwarza płytę,reaguje na stop i się wyłącza.
Tak z pewnością być nie powinno. Możliwe też że przez to coś tam się zazębia w automacie.fruupp pisze:Zauważyłem tez, że gramofon krzywo stoi.
To brzmi tak jakby dwie nóżki były nieoryginalnefruupp pisze:Posiada dwie nóżki na sprężynach po stronie przycisku start/stop oraz dwie bez sprężyn. Jest nieco pochylony w stronę nóżek bez sprężyn.

W tym modelu chyba nie bardzo, ale to też zależy od nóg.fruupp pisze:Czy jest możliwa regulacja wysokości nóżek?
Jakoś podnieś obniżoną stronę (np. podkładając coś pod nogi, karteczki?), żeby wyrównać poziom gramofonu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Technics SL-DD33 problemy ze startem
Dziękuję za rady. Podłożyłem pod gramofon gazetę i poziom się wyrównał. Zaczął działać prawidłowo. Jakaś czujka?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gdzie tamfruupp pisze:Jakaś czujka?

Nie powinno więc dziwić, że "pod kątem" mogło coś haczyć albo nie zaskakiwać.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum