Pozdrawiam Robert.
P.S. Do Fonomastera miałem instrukcję

Problem w tym, że nie wiemy dokładnie jakiej pomocy potrzebujeszrbi1968 pisze:Otóż ma za dużo "kręcideł" do regulacji ramienia i niestety nie bardzo wiem, które do czego służy. Część oczywiście jest oczywista ale chyba robię coś źle a Wasza terminologia już mnie niestety przerasta. Proszę o pomoc.
Do Duala też możesz mieć: http://www.vinylengine.com/library/dual/502.shtmlrbi1968 pisze:P.S. Do Fonomastera miałem instrukcję
Na ramieniu masz pokrętło ustawiające nacisk ramienia. Zaznaczam tylko, że najpierw trzeba ramię wyważyć.rbi1968 pisze:Co to za mała "kręcioła" obok "odważnika" ramienia
To regulacja antiskatingrbi1968 pisze: i druga już na "blacie" z napisem "CD4"
Wysłałem Tobie instrukcję na adres e-mail.rbi1968 pisze:A co do instrukcji to niestety nie mogę się zalogować (zarejestrować - You have provided an invalid answer to the question.) a odpowiedzi na pytania udzielam prawidłowe.
Tak. Cały ciężarek przesuwasz gdy masz nacisk i antyskating ustawione na 0, po to żeby wyważyć ramię. Potem blokujesz ciężarek (jest od tego śruba za pokrętłem od nacisku) i ustawiasz odpowiedni nacisk i antyskating.rbi1968 pisze:Uuuuu moment ... na ramieniu mam dwie rzeczy do kręcenia, odważnik na samym końcu wzdłuż osi ramienia i ciut obok mniejszy ze skalą ... i jednym i drugim mogę kręcić. To mniejsze pokrętło wyskalowane jest do "3".
To dziwne?rbi1968 pisze:To mniejsze pokrętło wyskalowane jest do "3".
Ale co "małe" i w jakim sensie zacięte?rbi1968 pisze:P.S. Ok, temat albo do przesunięcia w wątek o ramieniu albo wręcz do zamknięcia bo otóż okazało się bowiem iż to małe było "zacięte", jakby to powiedzieć ... nie było na swoim miejscu.